Výživná pšenová kaša s makom, úplne bez lepku!

Tiež si začala tvoj rok 2018 novými predsavzatiami o zdravom stravovaní? Ak áno, rada ti poskytnem inšpiráciu mojím zdravým receptom na vynikajúce raňajky. Pšenová kaša s makom je veľmi výživná, chutná a dodá ti kopec energie na odštartovanie tvojho dňa. Pevne verím, že sa namotáš na zdravú stravu rovnako ako ja a spoločne si cez rok uvaríme a napečieme množstvo receptov. ;-)

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 30 g pšena
  • 250 ml kvalitného mlieka
  • 2 lyžice maku
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy
  • ½ banánu
  • orechy

Ako budeme postupovať?

1. Surové pšeno scedíme cca ½ litrom vriacej vody.

2. Potom ho dáme do hrnca a zalejeme mliekom.

3. Varíme na strednom plameni cca 20 minút, resp. do zmäknutia.

4. Potom do hmoty primiešame mak, med a citrónovú šťavu.

5. Ozdobíme nakrájaným banánom a orechmi. Môžeme podávať.

pšenová kaša

 

zdravé raňajky

 

pšenová kaša s makom

Prajem ti príjemný začiatok dňa! :-)

 

Ďalšie raňajkové inšpirácie čerpaj aj z niektorej z našich knižiek:

fitshaker knihy

 

Pozri aj tieto recepty na raňajkové kaše:

Jablková ovsená kaša bez lepku a bez mlieka

Pomarančová kaša so škoricou

Ovsená kaša s hurmikaki

Alžbeta Jánošíková

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 13/01/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéRaňajkyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre