Vôňa pomarančov a škorice je pre mňa najtypickejšia vôňa Vianoc. Na Štedrý deň už od rána zapaľujem sviečky práve s touto vôňou. Rozmýšľala som, ako túto vôňu dostať aj do jedla. Keďže som milovník ovsených kaší, mala som po chvíli jasno. Nalaď sa aj ty na vianočnú nôtu už od rána a uži si Vianoce naplno. :-)
Ako na to?
1
Ovsené vločky dáme do malého hrnca a pražíme ich nasucho asi 3 minúty.
2
Pridáme škoricu a po asi 1 minúte ich zalejeme pomarančovou šťavou.
3
Keď vločky napijú takmer všetku šťavu, pridáme mlieko.
4
Potom pridáme pohánkové vločky a varíme ešte cca 2 minúty.
5
Po odstavení kaše zo sporáka pridáme banán nakrájaný na kolieska a zamiešame ho do kaše. Hotovo!
TIP: Ak máme pomaranč v bio kvalite, môžeme do kaše primiešať aj postrúhanú kôru a úplne dokonalé to bude, ak na vrch polámeme 1 kocku kvalitnej horkej čokolády.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
413 kcal
1739 kJ
T:
4 g
B:
10 g
S:
75 g
V:
6 g
Teraz si už len sadni pod deku a vychutnávaj si vianočný čas. Nezabudni na šálku teplého čaju a sviatky sa môžu začať. :-)
Raňajkové inšpirácie načerpáš aj v našich knihách:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!