Tieto placky sú veľmi jednoduché a okrem červenej šošovice, soli a korenia na ne nepotrebujeme nič iné. Sú chrumkavé, chutné, sýte a môžeme si ich dopriať na večeru alebo zabaliť do práce či na výlet. Prajem vám dobrú chuť.
Ako na to?
1
Červenú šošovicu prepláchneme a namočíme do vody na 2 hodiny.
2
Keď zmäkne, spolu s vodou, tak ako je v miske, ju rozmixujeme tyčovým mixérom na stredne husté cesto. Pridáme lyžičku olivového oleja, soľ, korenie, mletú rascu a všetko spolu premiešame.
3
Zohriatu panvicu pokvapkáme olivovým olejom a lyžicou naberáme cesto, z ktorého pečieme chrumkavé placky, približne 3 minúty z každej strany na strednom stupni.
4
Na prípravu dipu si v miske vidličkou popučíme balkánsky syr, pridáme grécky jogurt a nasekaný koriander.
Tip: Tieto placky môžeme použiť ako prílohu k nejakej zeleninovej omáčke, ku kuraciemu soté, ale chutia dobre aj čisté ako snack.
Výživové hodnoty na 1 ks:
77 kcal
323 kJ
T:
2 g
B:
5 g
S:
0.6 g
V:
2 g
Výživové hodnoty na 1 porciu (tri placky + dip):
235 kcal
990 kJ
T:
6 g
B:
13 g
S:
2 g
V:
4 g
Dobrú chuť 😊!
Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov. Pozri sa, aj na viac benefitov, ktoré ponúkame našim premium členom.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov