Z cukety sa dá uvariť čokoľvek. Výborné sú placky, koláče, omáčky alebo ju môžeme upiecť v rúre. Teraz ju možno pripravovať každý deň, keďže je jej sezóna a je dostupná všade.
Vyskúšajte cuketovú haruľu, ktorú môžete jesť samostatne, ale aj ako prílohu napríklad k polievke.
Ako na to:
1
Cuketu umyjeme, zbavíme jadier a nastrúhame na hrubom strúhadle.
2
Pridáme múku, vajíčka, prelisovaný cesnak a prášok do pečiva.
3
Syr nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme k cukete a premiešame.
4
Dochutíme soľou, majoránom a pažítkou.
5
Premiešame a vylejeme do vymasteného plechu vysypaného múkou.
6
Cesto je troška tuhšie, tak ho rovnomerne rozotrieme po plechu.
7
Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 25 minút.
8
Po upečení necháme chvíľu vychladnúť, nakrájame a podávame.
9
Môžete jesť samostatne alebo ako prílohu k polievke.
Výživové hodnoty na 1 ks:
83 kcal
350 kJ
T:
3 g
B:
5 g
S:
7 g
V:
1 g
Dobrú chuť 😊.
Okrem vynikajúcej, ľahkej letnej stravy ti ponúkame aj letné cvičenie. Vyskúšaj naše 15-minútovky s programom Fit in 15 min, ktoré sú na letné dni ako stvorené!
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.