Možno sa vám bude zdať, že guláš pri chudnutí a výzve nie je to pravé orechové. Ale opak je pravdou. Ak použijete kvalitné mäso a suroviny a budete mu venovať dostatok času, guláš bude pre váš jedálniček prínosom. Verte, že si na ňom pochutíte nielen vy, ale aj celá rodina.
Ako na to?
1
Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky.
2
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme v hrnci na oleji.
3
Pridáme sladkú červenú papriku, premiešame a vložíme nakrájané mäso, ktoré narýchlo orestujeme.
4
Podlejeme vodou zarovno mäsa a dusíme cca 30 minút.
5
Papriku zbavíme jadierok, nakrájame na prúžky a pridáme k mäsu.
6
Varíme ďalších 30 minút.
7
Paradajky nakrojíme do kríža, vložíme do vriacej vody a necháme 5 minút variť. Potom horúcu vodu vylejeme a paradajky zalejeme studenou vodou.
8
Ošúpeme ich, nakrájame nadrobno a pridáme k mäsu.
9
Podľa potreby ešte podlejeme vodou.
10
Dochutíme soľou, čiernym korením a papričkou čili podľa chuti.
11
Dusíme cca 1 hodinu, mäso ochutnáme, ak je ešte tuhé, dusíme ďalej do zmäknutia.
12
Nakoniec pridáme paradajkový pretlak, premiešame a všetko necháme dobre prevariť.
13
Cca 20 minút pred dokončením pridáme ešte roztlačený cesnak.
14
Keď je guláš hotový, môžeme podávať s domácim chlebíkom alebo knedľou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
357 kcal
1502 kJ
T:
6 g
B:
62 g
S:
11 g
V:
3 g
Nech ti chutí 😊!
Teraz navyše k ročnému členstvu získavaš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých receptov. Pozri sa, aj na viac benefitov, ktoré ponúkame našim premium členom.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.