Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Voňavý marocký kurací tajine s jasmínovou ryžou

70 min
4 ks
tajine

Potrebujeme: 

  • na marinádu a mäso:
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 12 g šafranu
  • 1 lyžičku mletého zázvoru
  • 1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • 1/2 lyžičky mletého koriandra
  • 1 lyžičku kurkumy
  • 2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 kg kuracích horných stehien
  • --
  • na omáčku:
  • 2 cibule
  • 100 g mrkvy
  • 1 žltú papriku
  • 1 celú škoricu
  • 2 konzervované citróny
  • 80 g sušených marhúľ
  • 1 bobkový list
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 80 g zelených olív
  • 80 g čiernych olív
  • čerstvý koriander
  • plátky citróna na dozdobenie
  • --
  • na prílohu:
  • 400 g jasmínovej ryže
tajine

Vydaj sa na cestu do exotického Maroka s týmto šťavnatým kuracím tajine.

Bohatá kombinácia korenín, sušeného ovocia, olív a nakladaných citrónov vytvára dokonalé jedlo, ktoré si obľúbia všetci gurmáni.

Podávať ho môžeš s voňavou jasmínovou ryžou a objavíš tak autentické chute marockej kuchyne.

Čas prípravy

  • 2 hodinymarinovanie mäsa
  • 70 minútpečenie a príprava omáčky

Ako na to?

1

Najprv si pripravíme marinádu. V miske zmiešame olivový olej, nastrúhaný cesnak, zázvor, šafran, sladkú papriku, rascu, koriander, kurkumu, soľ a čierne korenie. Touto zmesou potrieme kuracie stehná a necháme ich marinovať aspoň 2 hodiny.

2

Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a kuracie stehná opečieme z oboch strán dozlatista. Následne ich vyberieme a odložíme bokom.

3

Na tej istej panvici orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu, žltú papriku, škoricu, nakrájané konzervované citróny, sušené marhule, bobkový list a štipku kajenského korenia. Všetko spolu premiešame a orestujeme.

4

Do panvice prilejeme kurací vývar a varíme približne 10 minút.

5

Vrátime kuracie stehná späť do panvice, pridáme zelené a čierne olivy. Panvicu prikryjeme a dusíme na nízkej teplote 30 minút.

6

Medzitým si podľa návodu na obale uvaríme jasmínovú ryžu.

7

Po 30 minútach odstránime pokrievku a varíme ďalších 10 minút, aby sa tekutina zredukovala. Podľa potreby dochutíme soľou a korením, vytiahneme bobkový list a škoricu.

8

Hotový tajine posypeme nasekaným čerstvým koriandrom. Podávame s jasmínovou ryžou a dozdobíme plátkom citróna a ďalším koriandrom podľa chuti.

Výživové hodnoty na 1 porciu (spolu s ryžou):

895 kcal

3759 kJ

T:

31 g

B:

55 g

S:

96 g

V:

9 g

tajine

Prajem vám skutočne výnimočný gurmánsky zážitok plný exotických chutí a vôní! Bon appétit 😊 !

Vychutnajte si každý kúsok tohto lahodného marockého kuracieho tajine. Pamätajte však, že zdravý životný štýl nie je len o jedle, ale aj o pravidelnom pohybe a starostlivosti o svoje telo.

S Fitshakerom, kde "Posilňujeme ženy", môžete byť stále na správnej ceste za zdravším a aktívnejším životom. Či už potrebujete motiváciu, podporu alebo radosť z cvičenia, Fitshaker vám pomôže udržať rovnováhu medzi skvelým jedlom a zdravým pohybom.

Pridajte sa k nám a posilňujte nielen svoje telo, ale aj svoje zdravie!

Fotka autora
Sandra Hricová
Redaktorka vo Fitshaker

Ahojte 😊 Ja som Sandra. Som foodblogerka, tvorkyňa receptov a fotografka jedla. Milujem jedlo, život, výlety a moju rodinu. Varím od malička a to vďaka môjmu otcovi, ktorému som venovala aj svoj blog. Baví ma vytvárať recepty, ktoré sú jednoduché, ľahké, rýchle a vhodné pre všetkých. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si ho vďaka mojim receptom zamilujete. Viac o mne nájdete na mojom blogu www.varime.blog

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.