Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekané ovsené vločky s marhuľami, výborné nielen na raňajky

45 min
5 porcií
zapekane ovsene vlocky s ovocim

Potrebujeme: 

  • 2 šálky ovsenej kaše (ja som použila raňajkovú kašu od Fitshakera: kakao, kokos, marhuľa)
  • ½ lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 zrelý banán
  • 1 vajíčko
  • 1 ¾ šálky ľubovoľného mlieka (ja som použila ovsené)
  • 1 lyžicu oleja (olivového/kokosového)
  • 1 lyžičku vanilky
  • 4-5 marhúľ
zapekane ovsene vlocky s ovocim

Tieto zapekané vločky sú ideálne a sýte raňajky v kombinácii s jogurtom a ovocím alebo ich môžeš vychutnať ako sladkú pochúťku, prípadne občerstvenie neskôr počas dňa. Zapekané ovsené vločky sa ľahko pripravujú, sú chutné a zdravé.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 175 ˚C.

2

Zapekaciu misku potrieme olejom.

3

Vo väčšej miske zmiešame ovsenú kašu, prášok do pečiva a soľ.

4

V menšej miske vidličkou roztlačíme banán. Pridáme vajíčko, mlieko, olej, vanilkový extrakt a premiešame. Zmes pridáme k ovseným vločkám a znovu premiešame.

5

Zmes rovnomerne nalejeme do pekáča. Na vrch poukladáme nakrájané marhule a pečieme 30-40 minút alebo kým nie sú ovsené vločky upečené.

6

Podávame s jogurtom, ovocím, orechovým maslom alebo orechmi.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

251 kcal

1055 kJ

T:

8 g

B:

7 g

S:

37 g

V:

4 g

zapekané ovsené vločky
domace zapekane ovsene vlocky

Príjemné maškrtenie 😊.

Miluješ sladké raňajky? Potom sú pre teba naše raňajkové kaše ako stvorené. Navštív náš e-shop a vyber si tú svoju.

raňajková kaša
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.