Tieto jemné kuracie stehná pečené s citrónmi, medom, bylinkami a premiešané s jarnou zeleninou udusenou na masle sú dokonalé. Veľmi jednoduché a chutné jedlo, ktoré dáš rýchlo dokopy. Tento ľahký recept si môžeš pripraviť v strede týždňa, ale rovnako aj v nedeľu na obed. Verím, že si ho zamiluješ rovnako ako moja rodina.
Ako na to?
1
Rúru si zohrejeme na 200 ˚C.
2
Na dno pekáča dáme plátky citróna, na to cibuľu pokrájanú na mesiačiky a na vrch poukladáme kuracie stehná, dochutíme soľou, korením a pridáme olivový olej, citrónovú kôru, rozmarín a tymian, jemne premiešame, aby sa stehná rovnomerne obalili.
3
Pečieme 40-50 minút, kým koža nie je chrumkavá a zlatistá. Keď sú stehná upečené, polejeme ich medom a necháme 5 minút zapiecť.
4
Medzitým si pripravíme zeleninu. V panvici roztopíme maslo a pridáme na menšie kúsky nakrájanú špargľu, cuketu a hrášok, jemne osolíme. Dusíme na miernom ohni, kým nie sú zvnútra mäkké a zvonku ešte chrumkavé.
5
Upečené kuracie stehná podávame s jarnou zeleninu, polejeme šťavou. K tomu môžeme pridať šalát alebo ryžu, bulgur, quinou či kuskus.
TIP: Zeleninu si tiež môžeme uvariť vo vode či pripraviť na pare.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
582 kcal
2446 kJ
T:
40 g
B:
39 g
S:
14 g
V:
2 g
Prajem dobrú chuť 😊.
Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.
Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.
Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz