Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Citrónovo-medové pečené kuracie stehná s bylinkami a jarnou zeleninou

50 min
6 porcií
pecene kuracie stehna

Potrebujeme: 

  • 1 citrón
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 8 kuracích stehien
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • kôra z jedného citróna
  • 4 vetvičky rozmarínu (môžeme použiť sušený, množstvo podľa chuti)
  • 2 lyžičky čerstvých lístkov tymianu (môžeme použiť sušený, množstvo podľa chuti)
  • 1 lyžicu medu
  • 1 lyžicu masla
  • 500 g zelenej špargle
  • 1 menšiu cuketu
  • 250 g mrazeného alebo čerstvého hrášku
  • čerstvé bylinky na podávanie
pecene kuracie stehna

Tieto jemné kuracie stehná pečené s citrónmi, medom, bylinkami a premiešané s jarnou zeleninou udusenou na masle sú dokonalé. Veľmi jednoduché a chutné jedlo, ktoré dáš rýchlo dokopy. Tento ľahký recept si môžeš pripraviť v strede týždňa, ale rovnako aj v nedeľu na obed. Verím, že si ho zamiluješ rovnako ako moja rodina.

Ako na to?

1

Rúru si zohrejeme na 200 ˚C.

2

Na dno pekáča dáme plátky citróna, na to cibuľu pokrájanú na mesiačiky a na vrch poukladáme kuracie stehná, dochutíme soľou, korením a pridáme olivový olej, citrónovú kôru, rozmarín a tymian, jemne premiešame, aby sa stehná rovnomerne obalili.

3

Pečieme 40-50 minút, kým koža nie je chrumkavá a zlatistá. Keď sú stehná upečené, polejeme ich medom a necháme 5 minút zapiecť.

4

Medzitým si pripravíme zeleninu. V panvici roztopíme maslo a pridáme na menšie kúsky nakrájanú špargľu, cuketu a hrášok, jemne osolíme. Dusíme na miernom ohni, kým nie sú zvnútra mäkké a zvonku ešte chrumkavé.

5

Upečené kuracie stehná podávame s jarnou zeleninu, polejeme šťavou. K tomu môžeme pridať šalát alebo ryžu, bulgur, quinou či kuskus.

TIP: Zeleninu si tiež môžeme uvariť vo vode či pripraviť na pare.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

582 kcal

2446 kJ

T:

40 g

B:

39 g

S:

14 g

V:

2 g

pečené kuracie stehná

Prajem dobrú chuť 😊.

Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.

Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.

Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.

výzva do plaviek
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.