Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapečená špargľa s vajíčkom a paradajkami: tip na zdravé slané raňajky či večeru

25 min
2 porcie
slané raňajky
slané raňajky

Ak máš rada vajíčka, zdvihni ruku 😊. A spoznaj svoj nový obľúbený recept. S príchodom jari sa začína zelená farba objavovať na našich tanieroch čoraz častejšie. V tomto recepte zastúpime zelenú farbu špargľou, skvelou nízkokalorickou surovinou, ktorá je veľmi obľúbená a nemala by chýbať v žiadnom fit jedálničku. Dnes si ju upečieme spolu s vajíčkami a pripravíme tak chutné výživné raňajky alebo ľahšiu večeru. Poďme na to!

Prečítaj si aj: ako si vybrať špargľu, ako ju očistiť a uskladňovať.

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?


  • 250 g zelenej špargle

  • 200 g cherry paradajok

  • olivový olej

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)

  • 4 vajíčka


Ako budeme postupovať?

1. Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.
2. Odkrojíme drevnaté konce na špargli a umyjeme ju.
3. Plech si potrieme olivovým olejom. Špargľu a paradajky si rozložíme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
4. Pečieme v rúre 10 až 15 minút alebo kým nebudú paradajky a špargľa mäkké.
5. Potom na špargľu rozbijeme vajíčka a tiež ochutíme soľou a korením.
6. Pečieme ešte 5-8 minút alebo kým nie sú vajíčka upečené.
7. Podávame s obľúbeným pečivom, syrom alebo šunkou.
 
Výživové hodnoty na 1 porciu (rátané bez pečiva, syra a šunky):

















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkovinyVláknina
1 167 kJ
277 kcal
19 g8 g17 g3 g
zapekana spargla

Dobrú chuť :-)!

Recepty na zdravé varenie a pečenie nájdeš aj v našich 7 kuchárskych knihách:

zdravé slané raňajky
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.