Ak máš rada vajíčka, zdvihni ruku 😊. A spoznaj svoj nový obľúbený recept. S príchodom jari sa začína zelená farba objavovať na našich tanieroch čoraz častejšie. V tomto recepte zastúpime zelenú farbu špargľou, skvelou nízkokalorickou surovinou, ktorá je veľmi obľúbená a nemala by chýbať v žiadnom fit jedálničku. Dnes si ju upečieme spolu s vajíčkami a pripravíme tak chutné výživné raňajky alebo ľahšiu večeru. Poďme na to!
Prečítaj si aj: ako si vybrať špargľu, ako ju očistiť a uskladňovať.
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 250 g zelenej špargle
- 200 g cherry paradajok
- olivový olej
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 4 vajíčka
Ako budeme postupovať?
2. Odkrojíme drevnaté konce na špargli a umyjeme ju.
3. Plech si potrieme olivovým olejom. Špargľu a paradajky si rozložíme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
4. Pečieme v rúre 10 až 15 minút alebo kým nebudú paradajky a špargľa mäkké.
5. Potom na špargľu rozbijeme vajíčka a tiež ochutíme soľou a korením.
6. Pečieme ešte 5-8 minút alebo kým nie sú vajíčka upečené.
7. Podávame s obľúbeným pečivom, syrom alebo šunkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (rátané bez pečiva, syra a šunky):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 167 kJ 277 kcal | 19 g | 8 g | 17 g | 3 g |
Dobrú chuť :-)!
Recepty na zdravé varenie a pečenie nájdeš aj v našich 7 kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz