Jeseň je v plnom prúde. A tak o sezónne ovocie nie je núdza. Klasické jablkové koláče už poznáme. Tento je síce jablkový, ale predsa niečím zaujímavý. Obsahuje väčší podiel jabĺk ako cesta. Preto je koláčik šťavnatý a veľmi chutný.
Ako na to?
1
Múku spolu s kypriacim práškom zmiešame v miske.
2
Vajíčka s cukrom vymiešame do peny a pridáme k múke.
3
Maslo rozpustíme a so smotanou na varenie pridáme do zmesi.
4
Všetko spolu dobre premiešame.
5
Jablká ošúpeme a nastrúhame alebo nakrájame na jemné plátky.
6
Pridáme ich do cesta a jemne premiešame tak, aby cesto preniklo medzi všetky plátky jabĺk.
7
Nádobu, v ktorej koláč budeme piecť, vystelieme papierom na pečenie.
8
Cesto s jablkami ukladáme rukou postupne do formy tak, aby nám plátky jabĺk pekne do seba zapadali.
9
Vrch posypeme škoricou.
10
Takto pripravený koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca 60 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
165 kcal
693 kJ
T:
4 g
B:
3 g
S:
29 g
V:
3 g
Nech ti chutí :-)!
Recepty na každé ročné obdobie a každú príležitosť nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.