Jesenná kuchyňa je bohatá na chute a vône. Ak aj ty miluješ škoricu, jablká, tekvicu či orechy, prídeš si pri tomto recepte na svoje. V koláčiku je použitá aj tekvicová múka, ktorá je veľmi vhodná aj pre tehotné a dojčiace matky, pretože pomôže pokryť zvýšenú potrebu príjmu bielkovín či minerálov a obsahuje aj potrebnú kyselinu listovú. Koláču dodá príjemnú jesennú chuť a vôňu.
Čas prípravy
- 15 minútpríprava
- 35-40 minútpečenie
Ako na to?
1
Banány rozmixujeme na kašu a primiešame k nim mandľové mlieko a kokosový olej. Všetko zmiešame.
2
Do mokrej zmesi primiešame zvyšné sypké suroviny a vymiešame cesto.
3
Jablká očistíme, nahrubo nastrúhame a jemne ich primiešame do cesta.
4
Plech o rozmere 25 x 25 cm potrieme kokosovým olejom alebo použijeme papier na pečenie a nalejeme naň rovnomerne cesto. Vrch koláča môžeme posypať aj kúskami vlašských orechov.
5
Koláč pečieme na 180 ˚C približne 35-40 minút. Treba ho nechať vychladnúť, po chvíľke ešte stuhne.
Tip: Koláčik môžeme potrieť domácim džemom alebo poliať našou milovanou Fitnutkou. V tejto verzii dosť pripomína perník od babičky :-).
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g):
138 kcal
581 kJ
T:
6 g
B:
3 g
S:
17 g
V:
1 g
Príjemné maškrtenie :-)!
Ak si chceš aj ty koláč poliať Fitnutkou, neváhaj a objednávaj v našom e-shope:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov