Na tento recept sú úplne najlepšie naše slovenské jablká. Odporúčam tie s malou dierkou. To znamená, že jablko nebolo chemicky ošetrené. A hoci je príprava trošičku časovo náročnejšia, stojí to za to. Pochutia si nielen deti, ale aj my dospeláci.
Čas prípravy
- 15 minútpríprava
- 4 hodinysušenie
Ako na to?
1
Do misy vložíme ošúpané jablká, ktoré sme zbavili jadierok.
2
Pridáme banány, škoricu a med.
3
Všetko spolu tyčovým mixérom vymixujeme na hladkú kašu.
4
Pripravíme si dva plechy s papierom na pečenie.
5
Papier na pečenie potrieme kúskom masla.
6
Na takto pripravený plech rovnomerne rozotrieme v tenkej vrstve jablkovú zmes.
7
Snažíme sa, aby bola vrstva rovnomerná a tenká.
8
Plechy s pripravenou zmesou vložíme do vyhriatej rúry na 80 ˚C s ventilátorom.
9
Sušíme asi 4 hodiny a rúru máme otvorenú.
10
Keď zmes už nelepí, môžeme ju vybrať a opatrne odlepiť z papiera na pečenie.
11
Jablkovú kožu nastriháme nožnicami a stočíme do trubičiek.
12
V hrnci vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom.
13
Každú trubičku namočíme v čokoláde z oboch strán a dáme do chladničky stuhnúť.
Tip: Pri sušení treba dávať pozor, aby sme kožu nepresušili. Pokiaľ by bola veľmi usušená, mohla by sa lámať. Treba brať do úvahy aj to, že každá rúra pečie a suší inak. Čas je preto orientačný.
Výživové hodnoty na 1 ks:
50 kcal
210 kJ
T:
1 g
B:
0 g
S:
9 g
V:
1 g
Dobrú chuť :-)!
Chutné fitness recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.