Aj pri redukcii hmotnosti si môžeme dopriať sladkosti, no ideálne také, pri ktorých vieme, čo sa nachádza v zložení. Tento koláčik má málo kalórií a celkom slušný obsah bielkovín. Na víkend či desiatu/olovrant cez týždeň je ako stvorený. Nezabudni si recept odložiť k obľúbeným a vráť sa k nemu aj v lete. S čerstvým sezónnym ovocím to bude mňamka na nezaplatenie.
Ako na to?
1
V mise zmiešame múku, maslo, cukor a vajíčko.
2
Vypracujeme hladké cesto.
3
Cesto nemusíme vaľkať, ale roztlačíme ho rovnomerne do okrúhlej formy s priemerom 30 cm.
4
Popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C.
5
Pečieme 7 minút a vyberieme.
6
V druhej mise zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vajíčka, med a puding.
7
Vylejeme do formy s cestom.
8
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 ˚C a pečieme cca 1 hodinu.
9
Zatiaľ si v panvici zohrejeme ovocie s medom.
10
Po upečení koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
11
Po vychladnutí dáme na vrch ovocie a môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 80 g):
172 kcal
723 kJ
T:
7 g
B:
9 g
S:
19 g
V:
1 g
Verím, že si pochutíš. Ak budeš cheesecake skúšať, nezabudni ho odfotiť a pochváliť sa napr. na instagrame a označiť nás hashtagom #fitshakerfamily.
Polej cheesecake ešte troškou Fitnutky a povznes ho na novú úroveň:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.