Najlepší citrónovo-čučoriedkový cheesecake s tvarohom
65 min
9 porcií

Cheesecake patrí v poslednom čase k obľúbeným koláčikom v našich domácnostiach. Originál a jeho rôzne chuťové alternatívy sa za veľmi zdravé nepovažujú. No ak zmeníme pár surovín, môžeme ho podávať aj ako dobrotu, keď sa stravujeme zdravo. Že aké suroviny vieme zameniť, aby sme mali zdravý cheesecake? Tak čítaj ďalej a vyskúšaj. Určite si ho zamiluješ.
Čas prípravy
- 10 minútpríprava
- 55 minútpečenie
Ako budeme postupovať pri korpuse?
1
Ovsené vločky (200 g) si rozmixujeme na múku. Vysypeme do keramickej formy na pečenie.
2
K múke pridáme roztopené maslo (65 g), javorový sirup a škoricu.
3
Všetko spolu zmiešame a vzniknutú hmotu prstami roztlačíme po celom dne keramickej formy veľkosti 18 x 18 x 4 cm. Najlepšie tak, aby bola všade rovnaká vrstva hmoty.
4
Dáme do rúry zapiecť na 5 minút pri 190 ˚C. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Ako budeme postupovať pri plnke?
1
Tvaroh, grécky jogurt, vajíčka, citrónovú kôru a šťavu, javorový sirup a vanilkový cukor spolu zmiešame.
2
Vzniknutý krém vylejeme na korpus a dáme piecť do rúry na 40 minút pri 150 ˚C (pod keramickú formu dáme plech s vodou).
3
Medzičasom si v hrnci uvaríme čučoriedky spolu s maslom (50 g), cukrom a kukuričným škrobom (ten použijeme na zahustenie).
4
Na panvici si na kvapke oleja opražíme ovsené vločky (50 g) a zmiešame s práškovým trstinovým cukrom. Vznikne nám crumble.
5
Na základ cheesecaku vylejeme čučoriedkovú hmotu a navrch nasypeme crumble z ovsených vločiek.
6
Dáme ešte piecť na 15 minút pri 170 ˚C.
Tip: Ideálne na raňajky, desiatu alebo len tak ku káve.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
423 kcal
1779 kJ
T:
19 g
B:
13 g
S:
48 g
V:
3 g


Dobrú chuť :-)!
Aj naša kniha Z fitka do kuchyne špeciál III ponúka množstvo inšpirácie na dravé recepty: