Doba prípravy: 90 minút
Čo budeme potrebovať na 8 porcií?
- 100 g mletých mandlí
- 60 g strúhaného kokosu
- 70 g kokosového oleja
- 1 lyžicu brezového cukru (príp. iné sladidlo) (cca 10 g)
Na krém:
- 500 g jemného nízkotučného tvarohu
- 250 g ricotty
- 3 vajíčka
- šťavu z 1 citróna
- 1 lyžicu kôry z bio citróna
- 2 lyžice brezového cukru (príp. iné sladidlo) (cca 20 g)
- 2 lyžice mletého maku (cca 20 g)
Ako budeme postupovať?
2. Cesto natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 21 cm a dáme do rúry predpiecť na 160 °C na 10 minút.
3. Medzitým vymiešame krém. Tvaroh zmiešame s ricotou, vajíčkami, citrónovou šťavou a kôrou, brezovým cukrom a na konci jemne primiešame aj mak.
4. Krém vylejeme na cesto a dáme piecť ešte na 60 minút. Po upečení cheesecake necháme vychladnúť a dáme na pár hodín do chladničky. Ideálne na celú noc.
5. Pred podávaním ozdobíme ovocím podľa chuti a servírujeme.
Tip: Ak chceme, môžeme na koláč pripraviť aj citrónovú polevu. Stačí vymiešať 2 vajíčka s šťavou z jedného citróna, trochou brezového cukru, pridať 50 g masla a vo vodnom kúpeli zohrievať, kým poleva nezhustne.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez polevy):
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1452 kJ 347 kcal | 26 g | 11 g | 17 g | 1,7 g |
Ďalšie inšpirácie nielen na zdravé pečenie nájdeš aj v našich knihách:
Ak patrí cheesecake k tvojim obľúbeným koláčom, pozri aj tieto verzie:
Vynikajúci ricottový cheesecake s malinami: tip na koláč na nedeľu
MEGA dobrý kokosový cheesecake s jahodami, aj pre deti od 2 rokov
Čučoriedkovo-tvarohový cheesecake: MEGA dobrý koláč bohatý na bielkoviny
Božský čokoládový cheesecake na každú slávnostnú príležitosť, napr. aj na Valentína
Neskutočne dobrý banánový cheesecake
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov