Vegáni to zväčša majú trošku ťažšie, hlavne čo sa týka "sladkostí". Skoro vo všetkých sa nachádza nejaký živočíšny produkt a množstvo cukru. Vianočné pečenie sa však nevyhne ani vegánom. Odporúčam tieto skvelé brownies, po ktorých sa len tak zapráši, a razom zabudneš na všetky umelé sladkosti z obchodov. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, zvládne to snáď každý začiatočník. Môžeš si ich dať k vianočnej káve či na desiatu svojim deťom, aby si si bola istá, že nejedia žiadne umeliny. Tak poďme na to!
Rozmer použitého plechu je 15 x 15 cm.
Ako na to?
1
Do 3 lyžíc vody dáme ľanové semiačka a necháme 10 min postáť – semiačka a voda vytvoria zmes podobnú vajíčku.
2
Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske zmiešame kakao, sirup, vriacu vodu, soľ a roztopený kokosový olej. Nakoniec pridáme aj ľanovú zmes a orechy.
3
Rozmixujeme dohladka a postupne pridáme múku. Cesto má byť veľmi husté.
4
Pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
5
Po vybratí nakrájame a podávame ešte teplé.
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.