Tento recept ti odporúčam pripraviť, ak dostaneš chuť na mega dávku živín a vitamínov. Quinoa obsahuje dvakrát toľko železa a o polovicu viac vitamínu E ako pšenica. Sladké zemiaky zase obsahujú veľké množstvo vitamínu C, D a B6. Čierna fazuľa je plná bielkovín a celé dokopy to ešte aj dokonale chutí. Takže neváhaj a pusti sa do tohto rýchleho receptu. Tvoje telo sa ti odmení zdravím a lepšou obranyschopnosťou, ktorá sa v tomto období extra hodí.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Nakrájané sladké zemiaky obalíme do olivového oleja a korenia a naukladáme ich na plech.
2
Pečieme asi 12-15 minút. Zatiaľ si pripravíme quinou.
3
Opláchnutú quinou dáme variť do osolenej vody. Keď je uvarená dochutíme ju soľou, chilli, rascou, limetkovou šťavou a koriandrom.
4
Namočenú čiernu fazuľu uvaríme domäkka.
5
Pripravíme si jogurtový dresing: zmixujeme grécky jogurt, koriander, med, šťavu z polovice limetky, soľ a chilli. Na záver zmiešame quinou s čiernymi fazuľami a pečenými sladkými zemiakmi.
6
Oblejeme dresingom a ozdobíme čerstvým koriandrom.
Som trénerka a inštruktorka skupinových cvičení. Okrem toho milovníčka dobrého a zdravého jedla. Rada ľudí motivujem k tomu, aby sa viac hýbali a aby sa zaujímali o to, čo skončí v ich žalúdku. Kombinácia pohybu a vyváženej stravy môže každému zabezpečiť nielen krásnu postavu, ale predovšetkým pevné zdravie, dostatok energie a vitality.