1. Citrónovo - kurkumové RAW guľky
- 50 g pohánkových vločiek
- 100 g datlí
- 2 PL kokosového oleja
- 1 a ½ ČL citrónovej kôry
- 3 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL mletej kurkumy
- 2 PL kokosovej múky
- 3 PL vody
Ako budeme postupovať?
1. Pohánkové vločky pomelieme na múku.
2. Všetky ingrediencie spolu s pomletými vločkami vymixujeme.
3. Zo vzniknutej hmoty vytvarujeme guľky. Dáme ich do chladničky, po hodinke vyberieme a pochutnávame si na osviežujúcej farebnej lahôdke.
2. Vanilkovo – orieškové RAW guľky
- 130 g sušených datlí
- 70 g kešu orieškov (alebo mandlí)
- 1 PL orieškového masla
- 4 PL jemných pohánkových vločiek
- 1 vanilkový struk
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 3 PL vody
- 1 PL kokosového oleja
Ako budeme postupovať?
1. Datle si vopred namočíme na dve hodiny do vlažnej vody. Keď zmäknú, vodu vylejeme a vymixujeme ich samostatne v mixéri na datlovú pastu. Necháme chvíľu odstáť v miske.
2. V mixéri si zatiaľ samostatne pomixujeme kešu oriešky na múku, ku ktorej pridáme všetky ingrediencie, vrátane datlovej pasty a opäť vymixujeme všetko spolu.
3. Vznikne nám vláčna hmota. Vložíme ju na 30 minút do mrazničky, vyberieme a tvarujeme stredne veľké guľky. Obalíme ich v pohánkových vločkách a skladujeme v chladničke.
3. Perníkové RAW guľky
- 50 g strúhaného kokosu
- 100 g sušených sliviek
- 2 PL mandľového masla
- 1 PL RAW nepraženého kakaa
- 1 PL ľanových semiačok
- 2 PL kokosového oleja
- 4 PL javorového sirupu
- 2 ČL perníkového korenia
- 3 PL vody
Ako budeme postupovať?
1. Zmiešame všetky ingrediencie dokopy a následne vymixujeme v mixéri. Cesto vložíme na 20 minút do mrazničky, vyberieme ho a tvarujeme stredne veľké guľôčky, ktoré obalíme v strúhanom kokose. V chladničke nám vydržia viac ako týždeň.
RAW dezerty nádeš aj tu:
Najlepšia mangová RAW torta z 5 ingrediencií
Dvojfarebný RAW cheesecake bez výčitiek
Ovocný RAW koláčik, ktorý Ťa dostane do formy
Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať pred niekoľkými rokmi a môj život sa od základov zmenil. Milujem šport, slnečné dni, úsmev a pripravovanie zdravých dobrôt. Každým dňom nadobúdam nové skúsenosti a popri štúdiu pravidelne cvičím, behám a najmä relaxujem prostredníctvom yogy. Svoj jedálniček som prispôsobila mojim intoleranciám na rôzne potraviny a týmto štýlom pripravujem každé jedlo. Naučila som sa myslieť pozitívne a cítim sa lepšie ako kedykoľvek predtým. Zdravý životný štýl je jednoducho cesta, na ktorej neexistujú žiadne odbočky. Rada sa o svoje znalosti z tejto oblasti podelím a inšpirujem prostredníctvom článkov.