V lete oveľa viac ako v chladnejších mesiacoch siahame po ľahších jedlách a hlavne šalátoch. Aby sme ale zo samotného šalátu neboli rýchlo hladní, je vhodné k zelenine primiešať bielkoviny alebo sacharidy. Ja som v tomto recepte využila tarhoňu, ktorá sa mi zvýšila z obedu z predchádzajúceho dňa. Tarhoňa je vlastne cestovina, preto, kto ju nemá rád, alebo ju chce vymeniť, môže ju nahradiť inou cestovinou prípadne aj obilninou. Poď do kuchyne a vykúzli si so mnou tento jednoduchý recept.
Ako na to?
1
Tarhoňu uvaríme podľa návodu, prípadne ju najprv opečieme na malom plátku kvalitného masla, potom zalejeme vodou cca 1,5 cm nad tarhoňu a privedieme k varu.
2
Varíme cca 5 minút, odstavíme od zdroja tepla a necháme pod pokrievkou dôjsť.
3
Kapustu nastrúhame na jemno, pridáme nakrájanú cibuľu, cherry paradajky, olivy.
4
Jemne premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a pridáme uvarenú tarhoňu.
5
Premiešame a môžeme servírovať.
6
Na tanier naložíme šalát, ozdobíme bielym jogurtom a nasekanou pažítkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
423 kcal
1778 kJ
T:
17 g
B:
10 g
S:
57 g
V:
6 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Zaujímavé a chutné recepty od Julky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.