Príprava šalátov je vždy rýchla záležitosť. Preto sa šaláty najviac hodia na teplé dni, kedy chceme tráviť viac času mimo kuchynského sporáka. Neboj sa pri tvorbe šalátov experimentovať. Nemusia byť vždy zložené len zo zeleniny. Buď odvážna a pridaj do šalátu aj kúsok ovocia a uvidíš, ako ho razom oživíš. Tento rukolový šalát je skombinovaný so slaným syrom a osviežujúcou chuťou granátového jablka.
Ako na to?
1
Umytý a osušený šalát rozdelíme do tanierov. Polejeme ho troškou olivového oleja a osolíme.
2
Nakrájame avokádo, syr podrvíme na menšie kúsky a pripravíme granátové jablko, čiže lyžicou vyberieme jeho vnútro. (Pozri tip, ako očistiť granátové jablko)
3
Šalát posypeme avokádom, syrom a granátovým jablkom a pripravíme skaramelizované oriešky.
4
Na panvici roztopíme kokosový olej spolu s medom, pridáme vlašské orechy a opekáme približne 2-3 minúty.
5
Šalát posypeme orieškami spolu s výpekom z panvice.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
474 kcal
1994 kJ
T:
35 g
B:
11 g
S:
28 g
V:
9 g
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov