Čas prípravy: 25 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- morskú/himalájsku soľ
- 250 g hrachových cestovín (kúpite v zdravej výžive alebo napr. v Lidli či Kraji)
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 cibuľku
- 1 strúčik cesnaku
- 2 mäkké avokáda
- hrsť bazalky
- 1 lyžicu citrónovej šťavy
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 1 lyžicu píniových orieškov
Ako budeme postupovať?
2. Cestoviny dáme do vriacej vody a uvaríme ich podľa návodu na obale.
3. Na panvici si opečieme na olivovom oleji cibuľku a pridáme cesnak.
4. Avokádo vydlabeme a spolu s bazalkou premixujeme v mixéri. Ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
5. Na panvici stiahneme teplotu tak, aby sa avokádo len prehrialo, nie varilo. Pridáme ho tam, premiešame a odstavíme.
6. Na suchej panvici opražíme píniové oriešky, ktoré dáme navrch.
7. Cestoviny zmiešame s avokádovým pestom a ihneď podávame.
Tip: Tento receptík je vegánsky, ale ak vegáni nie ste, môžete si navrch pridať kvalitný parmezán 😊.
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš samostatnú kapitolu s receptami na cestoviny:
Nauč sa aj ďalšie nové spôsoby ako pripraviť cestoviny:
Tip na zdravý obed či večeru aj pre vegánov: celozrnné cestoviny s tekvicovým pyré
Nevieš čo si dať na obed? Skús tieto zapekané cestoviny s kuracím mäsom v kokosovej omáčke
Celozrnné cestoviny s lososom: tip na rýchly obed do 20 minút
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!