Tento sladký prívarok zo sladkých zemiakov a z fazule je chutný a jednoducho sa pripravuje. Na tento recept potrebuješ iba zopár ingrediencií, ktoré máš možno práve teraz poruke.
Skús sa mrknúť, či nájdeš doma cibuľu, sladké zemiaky, fazuľu a konzervované kokosové mlieko alebo smotanu. Ak je tvoja odpoveď áno, môžeš sa pustiť do kuchtenia tejto vegetariánskej dobroty, ktorá je dôkazom, že jedlá na rastlinnej báze nemusia byť zložité! Môžeš ju vychutnať samostatne alebo s celozrnným pečivom, s hnedou ryžou a dusenou zeleninou na extra výživu.
Ako na to?
1
Vo väčšom hrnci zohrejeme olivový olej a dozlata si opečieme cibuľu nakrájanú na kocky.
2
Keď je cibuľa upečená, pridáme sladké zemiaky nakrájané na kocky, prepláchnutú fazuľu, korenie a premiešame, aby sa spojili. Varíme asi minútu, aby korenie začalo uvoľňovať časť svojej chuti a vône.
3
Pridáme vývar a kokosové mlieko, kto má rád pikantné, môže pridať čili, osolíme. Varíme na miernom ohni. Prikryjeme a za občasného miešania varíme asi 30 minút.
4
Tento prívarok sa dobre kombinuje s hnedou ryžou alebo kúskom domáceho kváskového chleba, alebo celozrnného pečiva. Ešte lepšie chutí na druhý deň.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
307 kcal
1290 kJ
T:
8 g
B:
13 g
S:
44 g
V:
13 g
Dobrú chuť :-)!
Nevieš čo jesť? Inšpiruj sa receptami v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz