Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekaná fazuľa s cuketou a so syrom, jedlo hotové do 20 minút

20 min
4 porcie
fazuľa recept

Potrebujeme: 

  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 1 plechovku krájaných paradajok
  • 1 plechovku bielej fazule
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • 1 lyžičku talianskeho korenia (alebo podľa vlastného výberu)
  • 2 šálky nastrúhaného syra (ja som použila mozzarellu a goudu)
fazuľa recept

Keď máš uponáhľaný deň a takmer prázdnu špajzu, vždy sa zíde mať poruke rýchly a jednoduchý recept. Jeden taký pre teba mám.

Postačí ti výlet do špajzy a to je všetko, čo potrebuješ, aby si pripravila túto zapekanú fazuľu. Pridaj svoj obľúbený syr, bylinky a máš hotovo. Vychutnaj tento jednoduchý recept ako prílohu alebo ako hlavné jedlo na obed či večeru.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 220 ˚C.

2

Na panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno. Opečieme dozlata.

3

Pridáme na kocky nakrájanú cuketu. Opekáme 5 minút.

4

Potom pridáme paradajky, fazuľu, soľ, korenie. Premiešame a privedieme do varu.

5

Zmes premiestnime do pekáča, posypeme syrom a pečieme, kým sa syr neroztopí a nezapečie dozlata.

6

Podávame so zeleninou alebo šalátom, s tortilami alebo pita chlebom, so zapekaným pečivom. Pekáč môžete posypať čerstvými bylinkami.

TIP: Namiesto cukety sa hodí aj špenát – 2 hrste alebo pokojne viac. Ak máme radi pikantnú chuť, možno pridať čili. Takisto môžeme vyskúšať iný syr a upraviť si množstvo podľa vlastnej chuti a do omáčky použiť ľubovoľné korenie alebo bylinky.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

343 kcal

1441 kJ

T:

19 g

B:

21 g

S:

19 g

V:

6 g

najlepsie recepty z fazule

Prajem dobrú chuť 😊!

Naštartuj sa opäť v kuchyni. V Reštarte po lete sme ako jeden z bonusov pripravili e-book so 40 receptami, vždy 1 recept na deň, aby si si opäť vybudovala návyk zdravo variť. Čaká ťa mix receptov na raňajky, obed, večeru, ale aj na desiatu. A okrem toho 40-dňový harmonogram cvičenia, skvelých infošiek od odborníkov a kopec motivácie:

cviženie na doma pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.