Keď máš uponáhľaný deň a takmer prázdnu špajzu, vždy sa zíde mať poruke rýchly a jednoduchý recept. Jeden taký pre teba mám.
Postačí ti výlet do špajzy a to je všetko, čo potrebuješ, aby si pripravila túto zapekanú fazuľu. Pridaj svoj obľúbený syr, bylinky a máš hotovo. Vychutnaj tento jednoduchý recept ako prílohu alebo ako hlavné jedlo na obed či večeru.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 220 ˚C.
2
Na panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno. Opečieme dozlata.
3
Pridáme na kocky nakrájanú cuketu. Opekáme 5 minút.
4
Potom pridáme paradajky, fazuľu, soľ, korenie. Premiešame a privedieme do varu.
5
Zmes premiestnime do pekáča, posypeme syrom a pečieme, kým sa syr neroztopí a nezapečie dozlata.
6
Podávame so zeleninou alebo šalátom, s tortilami alebo pita chlebom, so zapekaným pečivom. Pekáč môžete posypať čerstvými bylinkami.
TIP: Namiesto cukety sa hodí aj špenát – 2 hrste alebo pokojne viac. Ak máme radi pikantnú chuť, možno pridať čili. Takisto môžeme vyskúšať iný syr a upraviť si množstvo podľa vlastnej chuti a do omáčky použiť ľubovoľné korenie alebo bylinky.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
343 kcal
1441 kJ
T:
19 g
B:
21 g
S:
19 g
V:
6 g
Prajem dobrú chuť 😊!
Naštartuj sa opäť v kuchyni. V Reštarte po lete sme ako jeden z bonusov pripravili e-book so 40 receptami, vždy 1 recept na deň, aby si si opäť vybudovala návyk zdravo variť. Čaká ťa mix receptov na raňajky, obed, večeru, ale aj na desiatu. A okrem toho 40-dňový harmonogram cvičenia, skvelých infošiek od odborníkov a kopec motivácie:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz