Ako odľahčiť jedálniček od konzumácie mäsa? Vyskúšaj ho v receptoch nahradiť napríklad fazuľou. Stačí ju len dobre ochutiť a dať jej vhodný tvar. Ja som to naposledy vyskúšala pri recepte na čevapčiči a výsledok bol famózny. Veď vyskúšaj a presvedč sa sama.
Ako na to?
1
Zemiaky ošúpeme, vložíme do hrnca, osolíme a dáme variť.
2
Fazuľu scedíme, prepláchneme a dáme do mixéra, pridáme vajíčko, ošúpaný cesnak a rozmixujeme dohladka.
3
Rozmixovanú fazuľu vylejeme do misy. Pridáme kokosovú múku, nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhaný syr.
4
Dochutíme majoránom, soľou a čiernym korením.
5
Všetko spolu dobre premiešame a rukou tvarujeme malé valčeky.
6
Valčeky obalíme v strúhanke a opekáme na rozohriatom oleji. Opekáme z každej strany.
7
Uvarené zemiaky premiešame s maslom a petržlenovou vňaťou. Nakrájame surovú cibuľu na prúžky.
8
Jogurt zmiešame s horčicou a môžeme podávať.
Tip: Čevapčiči môžeme skúsiť pripraviť aj v rúre. Odhadujem, že cca 25 minút pri 200 °C. Nezabudni si ich však kontrolovať, každá rúra pečie inak a možno ti bude stačiť 20 minút, možno naopak budeš potrebovať 30.
Výživové hodnoty na 1 porciu (100 g zemiakov + 5 valčekov):
391 kcal
1642 kJ
T:
11 g
B:
20 g
S:
47 g
V:
14 g
Dobrú chuť :-)!
Aj naše fitness kuchárske knihy v sebe ukrývajú kopec pokladov v podobe zdravých receptov, tipov a inšpirácií:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.