Milujem obdobie, keď nám v záhrade dozrievajú prvé plody. Keď nemáte záhradu, nevadí. Zastavte sa na trhu, kde miestni farmári predávajú svoju dopestovanú úrodu. Práve teraz je to obdobie, keď zistíme, ako zelenina alebo ovocie chutí naozaj. Užite si to.
Ako na to?
1
Cuketu umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
2
Osolíme, dobre premiešame a necháme odstáť 30 minút.
3
Nové zemiaky dobre umyjeme. Netreba ich šúpať. Vložíme do vody, osolíme a varíme domäkka.
4
Keď je cuketa odstáta, vytlačíme z nej vodu, pridáme strúhanku, vajce a nadrobno nakrájanú cibuľu.
5
Dochutíme opatrne soľou, čiernym korením, pretlačeným cesnakom a majoránkou.
6
Rozohrejeme panvicu a potrieme ju olejom.
7
Z cuketovej zmesi robíme fašírky a opekáme z každej strany dozlatista.
8
Keď sú zemiaky uvarené, vodu vylejeme, pridáme maslo a nakrájanú petržlenovú vňať.
9
Premiešame a môžeme podávať s upečenými fašírkami.
Tip: K fašírkam a zemiakom si môžeme pridať jogurtový dip.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
403 kcal
1693 kJ
T:
13 g
B:
10 g
S:
59 g
V:
4 g
Dobrú chuť 😊!
Nové inšpirácie z cukety nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.