V lete je dôležité navariť rýchlo a zdravo. Napríklad takúto cuketovú polievku s karfiolom a mrkvou, ktorá zasýti a pri jej príprave sa v kuchyni dlho nezapotíme.
Ako na to?
1
Mrkvu a cuketu nastrúhame nahrubo, karfiol pokrájame na drobné ružičky.
2
Na masle speníme najemno pokrájanú cibuľu, pridáme nastrúhaný cesnak a osmažíme.
3
Pridáme mrkvu s karfiolom a cukor. Opražíme, kým cukor jemne neskaramelizuje.
4
Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme bobkové listy, zelerovú a petržlenovú vňať a asi 5 minút povaríme.
5
Do polievky dáme cuketu, najemno postrúhaný zemiak a povaríme asi 10 minút.
6
Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, roztlačeným strúčikom cesnaku, soľou a korením podľa chuti.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
75 kcal
316 kJ
T:
2 g
B:
2 g
S:
11 g
V:
2 g
Dobrú chuť 😊!
Viac skvelých receptov nájdeš aj v našich knihách:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.