Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jednoduché cestoviny s cuketou a Lučinou

30 min
4 porcie
cestoviny s cuketou recept

Potrebujeme: 

  • 500 g obľúbených cestovín
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2 stredne veľké cukety
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • 250 ml vody
  • 250 g Lučiny
  • 1 hrnček nastrúhaného parmezánu
  • 1 hrnček čerstvých bylín, napr. bazalky, petržlenu, pažítky
cestoviny s cuketou recept

Táto letná omáčka sa dá pripraviť za čas potrebný na varenie cestovín. Je jemná, lahodná a pochutná si na nej celá rodina. Záhradná cuketa je zelenina, na ktorú sa čaká týždne, no len čo je dozretá, je jej viac a zrazu človek nevie, čo s ňou. Cuketová sezóna je už za rohom, a tak tu mám pre teba chutný a jednoduchý tip.

Ako na to?

1

Vo veľkom hrnci privedieme do varu jemne osolenú vodu a uvaríme cestoviny.

2

Medzitým na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej a opečieme najemno nakrájanú cibuľu dozlata.

3

Pridáme na mesiačiky nakrájanú cuketu, dochutíme soľou a korením a pokračujeme vo varení, kým cuketa nezmäkne, asi 10 minút.

4

Uvarené a scedené cestoviny pridáme k vydusenej cukete. Premiešame. Pridáme ½ šálky vody a Lučinu.

5

Miešame, aby sa cestoviny obalili, podľa potreby pridáme ďalšiu vodu.

6

Pridáme nakrájané čerstvé bylinky a nastrúhaný parmezán a opäť premiešame.

7

Podávať môžeme s extra nastrúhaným parmezánom.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

493 kcal

2074 kJ

T:

22 g

B:

21 g

S:

48 g

V:

6 g

recept na cestoviny s cuketou

Dobrú chuť 😊!

Aj v blížiacom sa Reštarte po lete pre teba pripravujeme ebook s receptami. Preto neváhaj a prihlás sa ešte dnes, začíname 5.9.:

rýchle cvičenie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.