Táto letná omáčka sa dá pripraviť za čas potrebný na varenie cestovín. Je jemná, lahodná a pochutná si na nej celá rodina. Záhradná cuketa je zelenina, na ktorú sa čaká týždne, no len čo je dozretá, je jej viac a zrazu človek nevie, čo s ňou. Cuketová sezóna je už za rohom, a tak tu mám pre teba chutný a jednoduchý tip.
Ako na to?
1
Vo veľkom hrnci privedieme do varu jemne osolenú vodu a uvaríme cestoviny.
2
Medzitým na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej a opečieme najemno nakrájanú cibuľu dozlata.
3
Pridáme na mesiačiky nakrájanú cuketu, dochutíme soľou a korením a pokračujeme vo varení, kým cuketa nezmäkne, asi 10 minút.
4
Uvarené a scedené cestoviny pridáme k vydusenej cukete. Premiešame. Pridáme ½ šálky vody a Lučinu.
5
Miešame, aby sa cestoviny obalili, podľa potreby pridáme ďalšiu vodu.
6
Pridáme nakrájané čerstvé bylinky a nastrúhaný parmezán a opäť premiešame.
7
Podávať môžeme s extra nastrúhaným parmezánom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
493 kcal
2074 kJ
T:
22 g
B:
21 g
S:
48 g
V:
6 g
Dobrú chuť 😊!
Aj v blížiacom sa Reštarte po lete pre teba pripravujeme ebook s receptami. Preto neváhaj a prihlás sa ešte dnes, začíname 5.9.:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz