Čas prípravy: cca 50 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 350 ml vývaru
- 150 g polenty (alebo kukuričnej krupice)
- 100 g syra gran padano
- 1 lyžičku ghee masla (príp. klasické kvalitné maslo)
- morskú/himalájsku soľ
- 2 žĺtky
- olej
- hovädzie mäso z vývaru (použila som rebierka z vývaru)
- 1-2 mrkvy z vývaru
- cibuľu
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme k nej nastrúhaný syr, lyžičku masla, trochu soli a 2 žĺtky, poriadne vymiešame a ešte trochu povaríme.
3. Uvarenú polentu dáme na malý vymastený plech.
4. Na druhý malý plech dáme trochu oleja a natrhané mäso z vývaru, mrkvu, cibuľu, ešte môžeme dochutiť a trochu podlejeme vývarom.
5. Dáme spolu zapiecť do rúry tak na 20 − 25 min. podľa potreby.
6. Podávame so zeleninou.
Tip: Z bielkov som urobila ešte krupicové halušky do vývaru.
Viac chutných receptov na všetky možné príležitosti nájdeš v našich knihách:
Aj tieto recepty dávame do tvojej pozornosti:
Jednoduché zeleninové karí s kokosovým mliekom vhodné aj pre vegánov
Španielske vtáčiky z kuracieho mäsa: tip na zdravý obed
Nevieš čo si dať na obed? Skús tieto zapekané cestoviny s kuracím mäsom v kokosovej omáčke
Tip na obed plný bielkovín: hovädzie karbonátky plnené mozzarellou
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)