Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip ako využiť mäso a mrkvu z vývaru: skús toto pečené hovädzie s polentou

Tento recept je zostavený zo zvyškov z nedeľného obedu, kde sú použité mäso z polievky, mrkva a vývar. Mäso sa môže použiť akékoľvek, či už z vývaru, alebo ak nemáme, aj čerstvé.

Čas prípravy: cca 50 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?


  • 350 ml vývaru

  • 150 g polenty (alebo kukuričnej krupice)

  • 100 g syra gran padano

  • 1 lyžičku ghee masla (príp. klasické kvalitné maslo)

  • morskú/himalájsku soľ

  • 2 žĺtky

  • olej

  • hovädzie mäso z vývaru (použila som rebierka z vývaru)

  • 1-2 mrkvy z vývaru

  • cibuľu


Ako budeme postupovať?

1. Vo vývare uvaríme polentu na hustú kašu (pozor, pri varení prská).
2. Pridáme k nej nastrúhaný syr, lyžičku masla, trochu soli a 2 žĺtky, poriadne vymiešame a ešte trochu povaríme.
3. Uvarenú polentu dáme na malý vymastený plech.
4. Na druhý malý plech dáme trochu oleja a natrhané mäso z vývaru, mrkvu, cibuľu, ešte môžeme dochutiť a trochu podlejeme vývarom.
5. Dáme spolu zapiecť do rúry tak na 20 − 25 min. podľa potreby.
6. Podávame so zeleninou.
Tip: Z bielkov som urobila ešte krupicové halušky do vývaru.
recept na hovädzie mäso
 
hovadzie maso recepty
Prajem dobrú chuť! 
 
Viac chutných receptov na všetky možné príležitosti nájdeš v našich knihách:
fit recepty
 
Aj tieto recepty dávame do tvojej pozornosti:
Jednoduché zeleninové karí s kokosovým mliekom vhodné aj pre vegánov
Španielske vtáčiky z kuracieho mäsa: tip na zdravý obed
Nevieš čo si dať na obed? Skús tieto zapekané cestoviny s kuracím mäsom v kokosovej omáčke
Tip na obed plný bielkovín: hovädzie karbonátky plnené mozzarellou
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.