Teľacie mäso je veľmi ľahké na prípravu. Spolu so zaujímavou prílohou a dobrou omáčkou môžeš pripraviť aj ty doma obed hodný šéfkuchára. Tak poďme na to!
Ako na to?
1
Mäso nakrájame na menšie plátky. Prikryjeme napr. čistou utierkou/sáčkom/alobalom a naklepeme na tenšie placky.
2
Následne pridáme do misky horčicu, med, olej a pridáme soľ a korenie.
3
Poriadne spolu všetko premiešame a do takto pripravenej marinády vložíme mäso.
4
Necháme ho tam odpočívať cca 30 minút. (Môžeme ho nechať odložené aj na noc)
5
Cviklu nakrájame na rovnako široké kolieska.
6
Poukladáme ich na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom. Ochutíme soľou a korením a pečieme približne 35 minút na 170°C.
7
Na rozpálenú panvicu poukladáme mäso a sprudka opekáme z každej strany cca 3 minúty. Po šiestich minútach vyberieme mäso a necháme odpočívať v alobale.
8
Do výpeku, ktorý na panvici ostal, pridáme maslo a nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
9
Chvíľu restujeme a potom prilejeme víno.
10
Keď sa víno vyvarí, stíšime teplotu a pomaly začneme prilievať trošku smotany, potom vodu, potom zas smotanu atď. Omáčku chutíme soľou a korením.
11
Keď bude omáčka hotová, pridáme k nej mäso a dve minúty povaríme.
12
Hotovo. Môžeme servírovať, buď tak, ako vidíme na fotke alebo podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť! :-)
Ďalšie skvelé recepty nielen z mäsa nájdeš aj v našich knihách:
Aj toto môžeš vyskúšať:
Mäsové guľky z mletého teľacieho mäsa a bielou špargľou na prílohu
Grilované morčacie prsia s pečenou zeleninou: obed, ktorý zvládneš do 20 minút
Opekané kuracie prsia s cviklovým šalátom: tip na rýchly obed
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!