Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Teľacie mäso na omáčke zo smotany a bieleho vína s cviklou: tip na nedeľný obed

17. Máj 2019
50 min
2 porcie
recepty z mäsa

Potrebujeme: 

  • 250 g teľacieho mäsa (ideálne v BIO kvalite)
  • Na marinádu:
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • Na prílohu:
  • 5 stredne veľkých cvikiel
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balsamica
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • Na omáčku:
  • 1 lyžicu kvalitného masla
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 dl suchého bieleho vína
  • 150 ml kvalitnej smotany na šľahanie
  • 1 dl vody
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
recepty z mäsa

Teľacie mäso je veľmi ľahké na prípravu. Spolu so zaujímavou prílohou a dobrou omáčkou môžeš pripraviť aj ty doma obed hodný šéfkuchára. Tak poďme na to!

Ako na to?

1

Mäso nakrájame na menšie plátky. Prikryjeme napr. čistou utierkou/sáčkom/alobalom a naklepeme na tenšie placky.

2

Následne pridáme do misky horčicu, med, olej a pridáme soľ a korenie.

3

Poriadne spolu všetko premiešame a do takto pripravenej marinády vložíme mäso.

4

Necháme ho tam odpočívať cca 30 minút. (Môžeme ho nechať odložené aj na noc)

5

Cviklu nakrájame na rovnako široké kolieska.

6

Poukladáme ich na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom. Ochutíme soľou a korením a pečieme približne 35 minút na 170°C.

7

Na rozpálenú panvicu poukladáme mäso a sprudka opekáme z každej strany cca 3 minúty. Po šiestich minútach vyberieme mäso a necháme odpočívať v alobale.

8

Do výpeku, ktorý na panvici ostal, pridáme maslo a nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.

9

Chvíľu restujeme a potom prilejeme víno.

10

Keď sa víno vyvarí, stíšime teplotu a pomaly začneme prilievať trošku smotany,  potom vodu, potom zas smotanu atď. Omáčku chutíme soľou a korením.

11

Keď bude omáčka hotová, pridáme k nej mäso a dve minúty povaríme.

12

Hotovo. Môžeme servírovať, buď tak, ako vidíme na fotke alebo podľa vlastnej fantázie.

telacie maso

Dobrú chuť! :-)

Ďalšie skvelé recepty nielen z mäsa nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty

Aj toto môžeš vyskúšať:

Mäsové guľky z mletého teľacieho mäsa a bielou špargľou na prílohu

Grilované morčacie prsia s pečenou zeleninou: obed, ktorý zvládneš do 20 minút

Opekané kuracie prsia s cviklovým šalátom: tip na rýchly obed

Fotka autora
Nika Klasko
Šéfredaktorka vo Fitshaker

Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.