Cvikla je pre mňa osobne veľkou výzvou. Častokrát musím hľadať spôsoby, ako ju pripraviť, aby mi zachutila. V tomto šaláte je však vynikajúca a nemám naozaj žiadny problém zjesť ju. Cviklový šalát stačí dochutiť len základnými ingredienciami a bude platiť: "v jednoduchosti je krása". Chute sa skvelo dopĺňajú a ja už teraz viem, že cvikla v tejto forme bude moja obľúbená. A čo ty?
Ako na to?
1
Kuracie prsia opláchneme, osušíme a rozdelíme na rezne, ktoré jemne naklepeme.
2
Každý rezeň potrieme z oboch strán dijon horčicou, ochutíme soľou a začneme opekať na panvici s rozohriatym olejom.
3
Zatiaľ, kým sa mäso opeká, pripravíme šalát.
4
Ľadový šalát nakrájame na tenké prúžky a vložíme do misy.
5
Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú cviklu a nakrájanú cibuľu.
6
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle a spolu s kukuricou pridáme k šalátu.
7
Dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
8
Dobre premiešame a podávame spolu s opečeným kuracím mäsom.
Tip: Tento šalát sa dá jesť aj bez mäsa. Stačí lyžica bieleho jogurtu a celozrnné pečivo.
Výživové hodnoty na 1 porciu (šalát s kuracím mäsom):
374 kcal
1572 kJ
T:
11 g
B:
51 g
S:
16 g
Výživové hodnoty na 1 porciu (šalát s jogurtom a chlebom ):
278 kcal
1170 kJ
T:
5 g
B:
11 g
S:
46 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Ďalšie chutné a výživné recepty (aj od autorky Julky) nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.