Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

20-minútový recept na obed plný bielkovín: morčacie prsia s pečenou zeleninou

20 min
2 porcie
morčacie prsia

Potrebujeme: 

  • 4 zemiaky
  • 1 cuketu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 250 g cherry paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku trstinového cukru
  • 1 lyžicu balsamica
  • 400 g morčacích pŕs
morčacie prsia

Určite sa aj tebe už stalo, že si mala na varenie strašne málo času. V lepšom prípade si si dala zdravý obed niekde v reštaurácii. V horšom prípade si siahla napr. po rohlíku, pomazánke, nejakej tej salámke,... No a to zvyčajne nestačilo, tak si to zajedla nejakým keksíkom. Vieme, že takýmto situáciám je ťažké sa vyhnúť, no existujú riešenia. Ak vieš dopredu, že ťa čaká uponáhaný deň, kedy nebudeš mať čas na dlhú prípravu jedla, skús si predpripraviť čo sa dá, už deň vopred (večer). A po druhé, ulož si obľúbené rýchle recepty ako je tento, aby si nabudúce nestrácala čas. Veď je to len o málilinko dlhšie ako príprava rohlíka, no neporovnateľne výživnejšie. Samozrejme, za predpokladu, že máš doma kvalitné ingrediencie. Hlavne mäso skús kúpiť v organickej kvalite, alebo aspoň od overeného zdroja. ;-)

Ako na to?

1

Aby tento recept netrval dlho, je naozaj dôležité rozloženie úloh. Rúru dáme predhriať na 180°C.

2

Ošúpeme zemiaky, umyjeme cuketu aj so šupkou a spolu nakrájame na cca 1 cm hrubé kolieska.

3

Zmiešame ich s 1 lyžicou oleja, pridáme soľ a čierne korenie a vložíme do vyhriatej rúry na cca 15 minút.

4

Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky.

5

Na 1 lyžici oleja opražíme nakrájaný cesnak a potom k nemu pridáme paradajky.

6

Keď paradajky zmäknú, pustia šťavu. Celé to ochutíme troškou soli, cukrom, korením a balsamicom.

7

Morčacie prsia umyjeme, potrieme cca 1 lyžicou oleja, okoreníme a posypeme soľou.

8

Sprudka opekáme na rozpálenej panvici. Mäso sa pečie krátko, závisí od jeho hrúbky.

9

Na záver naservírujeme na tanier mäso, zeleniny z rúry a paradajky. Nezabudneme na paradajkovú šťavu.

morčacie mäso recepty

Recept je chutný, výživný a naozaj nezaberie veľa času. Ako prílohu môžeš zvoliť prípadne aj blanšírované fazuľové lusky krátko orestované s cesnakom na panvici. Alebo v sezóne aj špargľu.

Viac chutných, zdravých a určite v mnohých prípadoch aj rýchlych receptov nájdeš v našich knihách:

strava pri cvičení pre ženy
Fotka autora
Nika Klasko
Šéfredaktorka vo Fitshaker

Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.