Doba prípravy: cca 70 minút
Čo budeme potrebovať na 15 kúskov?
- 1 stredne veľkú maslovú tekvicu
- 200 g bieleho gréckeho jogurtu
- 150 g celozrnnej múky (pre bezlepkovú verziu pohánkovú)
- 2 vajíčka
- 1 lyžičku mletej škorice
- 1 lyžičku sušeného zázvoru (príp. čerstvého a nastrúhaného) - vynecháme, ak robíme recept pre deti
- 3 lyžice datľového cukru (príp. kokosového či trstinového)
- 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
- 1 dl kvalitného mlieka (príp. rastlinného)
- 50 g kvalitného masla
Ako budeme postupovať?
2. Upečenú a vychladenú tekvicu rozmixujeme tyčovým mixérom na pyré.
3. K pyré pridáme všetky zvyšné suroviny a poriadne cesto premiešame. Ak by bolo cesto príliš hutné, pridáme ešte jogurt alebo mlieko.
4. Do rúry vyhriatej na 170°C dáme piecť chlebík na približne 40 minút. Potom skontrolujeme špáradlom, ak sa cesto bude ešte lepiť, necháme ešte pár minút dopiecť. Chlieb je hotový, keď sa cesto na špáradlo nelepí.
Hľadáš viac tipov na recepty pre detičky? V našej Fitshaker knižnici sa práve objavila novinka - kniha Zdraví papkáči, ktorá obsahuje viac ako 100 receptov od prvých príkrmov až pre deti do 3 rokov:
Aj toto si so svojím 2-ročným drobcom môžete pripraviť na raňajky:
Vynikajúce nadýchané jablkové lievance so škoricou
Jogurtovú ovsenú kašu s drobným ovocím
Zapekané bezlepkové palacinky s tvarohom a hrozienkami
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!