Syrovo-zemiakový pekáč so sušenými paradajkami
60 min
6 porcií

Tento výdatný vegetariánsky pekáč je plný vajíčok, strúhaných zemiakov, čedaru a sušených paradajok. Vhodný na raňajky (pripravíš večer), obed aj večeru. Je to nenáročné jedlo, ale je dokonalé. Chutí skvelo teplé aj vychladnuté a ľahko sa pripravuje.
Ako na to:
1
Rúru predhrejeme na 175 ˚C. Pekáč vymastíme olejom.
2
Na panvici si zohrejeme olivový olej a opečieme cibuľku dozlata. Potom pridáme na kocky nakrájané sušené paradajky a opekáme 5 minút.
3
Vajíčka a horčicu v miske spolu rozmiešame, pridáme mlieko, soľ a korenie. Pridáme čedar, zemiaky a zmes sušených paradajok. Premiešame a premiestnime do pekáča.
4
Pečieme, kým vajíčka nestuhnú a vrch nie je jemne zlatohnedý – 35 až 45 minút.
5
Ihneď podávame s čerstvým šalátom a so zeleninou.

Nech ti chutí 😋!
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩: