Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Syrovo-zemiakový pekáč so sušenými paradajkami

60 min
6 porcií
pekac

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu nakrájanú na malé kúsky
  • 180 g sušených paradajok v oleji nakrájaných na kocky
  • 5 vajíčok
  • 2 lyžice horčice, môžete použiť rôzne druhy (pikantnú, dijonskú, medovú...)
  • ½ šálky mlieka
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 šálky nastrúhaného čedaru
  • 4 stredne nastrúhané veľké zemiaky
pekac

Tento výdatný vegetariánsky pekáč je plný vajíčok, strúhaných zemiakov, čedaru a sušených paradajok. Vhodný na raňajky (pripravíš večer), obed aj večeru. Je to nenáročné jedlo, ale je dokonalé. Chutí skvelo teplé aj vychladnuté a ľahko sa pripravuje.

Ako na to:

1

Rúru predhrejeme na 175 ˚C. Pekáč vymastíme olejom.

2

Na panvici si zohrejeme olivový olej a opečieme cibuľku dozlata. Potom pridáme na kocky nakrájané sušené paradajky a opekáme 5 minút.

3

Vajíčka a horčicu v miske spolu rozmiešame, pridáme mlieko, soľ a korenie. Pridáme čedar, zemiaky a zmes sušených paradajok. Premiešame a premiestnime do pekáča.

4

Pečieme, kým vajíčka nestuhnú a vrch nie je jemne zlatohnedý – 35 až 45 minút.

5

Ihneď podávame s čerstvým šalátom a so zeleninou.

zemiaky recept

Nech ti chutí 😋!

Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:

kucharska kniha z fitka do kuchyne
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.