Tento výdatný vegetariánsky pekáč je plný vajíčok, strúhaných zemiakov, čedaru a sušených paradajok. Vhodný na raňajky (pripravíš večer), obed aj večeru. Je to nenáročné jedlo, ale je dokonalé. Chutí skvelo teplé aj vychladnuté a ľahko sa pripravuje.
Ako na to:
1
Rúru predhrejeme na 175 ˚C. Pekáč vymastíme olejom.
2
Na panvici si zohrejeme olivový olej a opečieme cibuľku dozlata. Potom pridáme na kocky nakrájané sušené paradajky a opekáme 5 minút.
3
Vajíčka a horčicu v miske spolu rozmiešame, pridáme mlieko, soľ a korenie. Pridáme čedar, zemiaky a zmes sušených paradajok. Premiešame a premiestnime do pekáča.
4
Pečieme, kým vajíčka nestuhnú a vrch nie je jemne zlatohnedý – 35 až 45 minút.
5
Ihneď podávame s čerstvým šalátom a so zeleninou.
Nech ti chutí 😋!
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz