V Chorvátsku nájdete rozmarín na každom kroku. Prečo ho teda nevyužiť. Jeden z ľahších a jednoduchších receptov na dni, keď je veľmi teplo, som uvarila práve na dovolenke. Samozrejme, že rozmarín kúpite aj na Slovensku. Kupujte však čerstvý. Kyslú smotanu som použila miestnu, obsahuje až 25 % tuku, ale je božská. Myslím, že toto jedlo bude výborné aj s tou našou slovenskou.
Ako na to?
1
Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na kolieska.
2
Uložíme na plech a posypeme rozmarínom.
3
Ochutíme soľou a polejeme olivovým olejom.
4
Všetko spolu dobre premiešame a vložíme do rúry vyhriatej na 250 ˚C s ventilátorom.
5
Pečieme 25 minút.
6
Vyberieme z rúry a dozdobíme kyslou smotanou a bazalkou.
Tip: K zemiakom si môžeme pridať nakrájanú cibuľku, cesnak, poprípade kvalitnú slaninu.
Verím, že sa ti tento jednoduchý recept zapáčil a vyskúšaš. Pokojne mi napíš do komentára, ako chutilo. ;-)
Neprehliadni, za 7 rokov našej existencie sme stihli vydať už 7 kuchárskych kníh plných chutných výživných fit receptov:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.