Pomaly sa blíži jeseň. Zemiaky sú ideálne na skvelý obed. Výborne zasýtia a dodajú telu energiu do zvyšku dňa. Aj keď sa vám bude zdať, že táto príprava je trošku dlhšia, verte, že stojí za to. Výborne si pochutíte a doplníte potrebné sacharidy.
Ako na to?
1
Umyté zemiaky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme cca 1 hodinu.
2
Následne ich vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
3
Zemiaky prerežeme na polovicu a polievkovou lyžicou vydlabeme.
4
Vnútro zemiakov dávame do misky. Pridáme špenát, smotanu na varenie, nadrobno nakrájanú červenú papriku, vajíčko a nastrúhaný parmezán.
5
Dochutíme soľou, čiernym korením a dobre premiešame.
6
Polievkovou lyžicou naplníme zemiaky.
7
Keď máme zemiaky naplnené, zapekáme v rúre vyhriatej na 200 ˚C cca 45 minút.
8
Po upečení vyberieme a môžeme podávať napríklad so šalátom alebo s obľúbeným dipom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
468 kcal
1932 kJ
T:
19 g
B:
20 g
S:
53 g
V:
8 g
Príjemnú dobrú chuť 😊!
Receptár plný chutný a zdravých recept môžeš získať aj tým, že sa zapojíš do našej nadchádzajúcej výzvy Reštart po lete. Začíname už 5.9., preto neváhaj a prihlás sa ešte dnes:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.