Syrové pagáče s medvedím cesnakom: tip na zdravý snack aj pohostenie pre návštevy

Tieto syrové pagáče s medvedím cesnakom chutia dobre samotné alebo s maslom či k dusenému mäsu alebo k polievke. Pagáčiky sú alternatívou jednoduchého pečiva alebo tradičného cesnakového chleba. Obzvlášť sú dobré k paradajkovej polievke.

Čas prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na cca 15-20 ks?

  • 200 g špaldovej múky
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
  • ¼ lyžičky morskej/himalájskej soli
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • 100 g nastrúhaného syra čedar
  • 50 g najemno nasekaného medvedieho cesnaku
  • 60 g olivového oleja alebo kvalitného masla
  • 150 ml kvalitného mlieka (môže byť aj rastlinné)

Ako budeme postupovať?

1. Zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a papriku.

2. Pridáme nastrúhaný syr, nakrájaný medvedí cesnak. Premiešame.

3. Pridáme olivový olej, trošku premiešame a nakoniec pridáme mlieko.

4. Pomaly miešame, kým sa nevytvorí nelepivé cesto. Ak by sa lepilo, pridáme viac múky.

5. Cesto vyvaľkáme na cca 1 – 1,5 cm hrúbku, z ktorého budeme vykrajovať pagáčiky.

6. Rúru predhrejeme na 180 ˚C a plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý poukladáme pagáčiky.

7. Nakoniec ich potrieme olivovým olejom a pečieme približne 15 minút alebo kým nie sú pekne sfarbené a chrumkavé.

 

Tip: Z cesta môžeme vytvarovať tyčinky alebo vyvaľkať cesto na tenšie a získame sušienky. Syr, korenie môžeme nahradiť svojím obľúbeným a cesnaku môžeme pridať viac.

syrové pagáče

 

syrové pagáčiky

 

syrove pagace

Nech ti chutí! :-)

 

Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II aj III nájdeš kapitoly s receptami pre návštevy, ďalej na domáce pečivo, zdravé snacky a všetky ďalšie príležitosti (raňajky, polievky, jedlá z mäsa, bez mäsa a pod.):

jedálniček na chudnutie

 

Medvedí cesnak môžeš využiť aj v týchto receptoch:

Rýchle a jednoduché guacamole s medvedím cesnakom

Famózna nátierka s medvedím cesnakom, špenátom a Lučinou: tip na zdravé raňajky

Fašírky z červenej šošovice s medvedím cesnakom: zdravý obed či večera hotová do 30 minút

Tip na zdravý olovrant či pohostenie pre návštevy: bryndzové krekry s medvedím cesnakom

Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 14/05/2020 a zaradený do kategórie: ReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovZdravé chrumkanie   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre