Syrové pagáče s medvedím cesnakom: tip na zdravý snack aj pohostenie pre návštevy
Tieto syrové pagáče s medvedím cesnakom chutia dobre samotné alebo s maslom či k dusenému mäsu alebo k polievke. Pagáčiky sú alternatívou jednoduchého pečiva alebo tradičného cesnakového chleba. Obzvlášť sú dobré k paradajkovej polievke.
Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na cca 15-20 ks?
- 200 g špaldovej múky
- 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
- ¼ lyžičky morskej/himalájskej soli
- ½ lyžičky mletej červenej papriky
- 100 g nastrúhaného syra čedar
- 50 g najemno nasekaného medvedieho cesnaku
- 60 g olivového oleja alebo kvalitného masla
- 150 ml kvalitného mlieka (môže byť aj rastlinné)
Ako budeme postupovať?
1. Zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a papriku.
2. Pridáme nastrúhaný syr, nakrájaný medvedí cesnak. Premiešame.
3. Pridáme olivový olej, trošku premiešame a nakoniec pridáme mlieko.
4. Pomaly miešame, kým sa nevytvorí nelepivé cesto. Ak by sa lepilo, pridáme viac múky.
5. Cesto vyvaľkáme na cca 1 – 1,5 cm hrúbku, z ktorého budeme vykrajovať pagáčiky.
6. Rúru predhrejeme na 180 ˚C a plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý poukladáme pagáčiky.
7. Nakoniec ich potrieme olivovým olejom a pečieme približne 15 minút alebo kým nie sú pekne sfarbené a chrumkavé.
Tip: Z cesta môžeme vytvarovať tyčinky alebo vyvaľkať cesto na tenšie a získame sušienky. Syr, korenie môžeme nahradiť svojím obľúbeným a cesnaku môžeme pridať viac.
Nech ti chutí! :-)
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II aj III nájdeš kapitoly s receptami pre návštevy, ďalej na domáce pečivo, zdravé snacky a všetky ďalšie príležitosti (raňajky, polievky, jedlá z mäsa, bez mäsa a pod.):
Medvedí cesnak môžeš využiť aj v týchto receptoch:
Rýchle a jednoduché guacamole s medvedím cesnakom
Famózna nátierka s medvedím cesnakom, špenátom a Lučinou: tip na zdravé raňajky
Fašírky z červenej šošovice s medvedím cesnakom: zdravý obed či večera hotová do 30 minút
Tip na zdravý olovrant či pohostenie pre návštevy: bryndzové krekry s medvedím cesnakom
- Zázvorový fit chia puding s jogurtom a hurmikaki: táto kombinácia chutí si ťa získa - 27. januára 2021
- Sýta kelová polievka so zeleninou a fazuľou - 20. januára 2021
- Lahodná cviklová nátierka: tento recept z červenej repy si obľúbiš! - 12. januára 2021
Článok bol pridaný dňa 14/05/2020 a zaradený do kategórie: ReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovZdravé chrumkanie | Autor: Antónia Puškášová