Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Smotanovo-tvarohové pagáčiky z celozrnnej múky

105 min
100 ks
najlepšie tvarohové pagáče

Potrebujeme: 

  • 280 g celozrnnej múky
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 vajíčko + 1 vajíčko na potretie
  • 2 lyžičky soli
  • 250 g rastlinného tuku (napr. olivový olej, kokosový olej a pod.)
  • mix semienok – ľan, sezam, slnečnica...
najlepšie tvarohové pagáče

Chceš si pripraviť zdravú desiatu či olovrant vopred, aby si sa počas dňa nezdržiavala? Skvelým tipom môžu byť aj tieto tvarohové pagáče z celozrnnej múky. Určite sú aj super tipom na pohostenie pre návštevy.

Čas prípravy

  • 60 minútpríprava
  • 45 minútpečenie

Ako na to?

1

Z múky, tvarohu, smotany, vajíčka, tuku a soli vymiesime husté cesto.

2

Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu zachladiť do chladničky.

3

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme semienkami, preložíme na štvrtiny a znovu vyvaľkáme na hrúbku cca 7mm.

4

Vykrajujeme kolieska s priemerom 3,5 cm.

5

Pagáčiky na plechu potrieme vajíčkom a posypeme semienkami.

6

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ˚C cca 20 minút.

Tip: Do cesta môžeme použiť aj jemný tvaroh a klasické maslo namiesto rastlinného.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

33 kcal

140 kJ

T:

23 g

B:

11 g

S:

20 g

V:

3 g

tvarohove pagaciky
tvarohove pagace

Nech ti chutí :-)!

Recepty na zdravé snacky aj tipy pre návštevy nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:

jedálniček na chudnutie
Fotka autora
Marián Myjavec
Redaktor vo Fitshakeri

V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.