Chceš si pripraviť zdravú desiatu či olovrant vopred, aby si sa počas dňa nezdržiavala? Skvelým tipom môžu byť aj tieto tvarohové pagáče z celozrnnej múky. Určite sú aj super tipom na pohostenie pre návštevy.
Čas prípravy
- 60 minútpríprava
- 45 minútpečenie
Ako na to?
1
Z múky, tvarohu, smotany, vajíčka, tuku a soli vymiesime husté cesto.
2
Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu zachladiť do chladničky.
3
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme semienkami, preložíme na štvrtiny a znovu vyvaľkáme na hrúbku cca 7mm.
4
Vykrajujeme kolieska s priemerom 3,5 cm.
5
Pagáčiky na plechu potrieme vajíčkom a posypeme semienkami.
6
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ˚C cca 20 minút.
Tip: Do cesta môžeme použiť aj jemný tvaroh a klasické maslo namiesto rastlinného.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
33 kcal
140 kJ
T:
23 g
B:
11 g
S:
20 g
V:
3 g
Nech ti chutí :-)!
Recepty na zdravé snacky aj tipy pre návštevy nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.