Famózna nátierka s medvedím cesnakom, špenátom a Lučinou: tip na zdravé raňajky

Podarilo sa ti nazbierať si čerstvý medvedí cesnak a rada by si ho použila aj do niečoho iného ako známeho pesta? Čo takto vyskúšať takúto chutnú nátierku s Lučinou a špenátom. Príprava je veľmi jednoduchá, stačí hodiť všetky ingrediencie do mixéra, rozmixovať a je to. Na raňajky na domáci kváskový chlebík je to skvelá dobrôtka.

Doba prípravy: 15 min.

Čo budeme potrebovať na 8 porcií?

  • 2 hrste čerstvých špenátových listov (cca 60g)
  • 2 hrste čerstvých listov medvedieho cesnaku (cca 60g)
  • 2 lyžice píniových orieškov (cca 20g)
  • 100 g Lučiny
  • 1 jarnú cibuľku
  • 1 lyžicu olivového oleja (cca 10 ml)
  • 2-3 vetvičky petržlenovej vňate
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a zľahka rozmixujeme.

2. Dochutíme podľa svojej chuti a ihneď podávame.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
268 kJ

64 kcal

6 g 1 g 1,5 g 0,5 g

nátierka s medvedím cesnakom

 

natierka s medvedim cesnakom

Nech ti chutí! :-)

 

Vedela si o tom, že aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš samostatnú podkapitolu na nátierky?

zdravé raňajky recepty

 

Z medvedieho cesnaku môžeš pripraviť aj tieto recepty:

Cesnakové maslo s jogurtom, bylinkovo- cesnakový dip a domáci tvaroh s medvedím cesnakom

MEGA zdravé raňajky: nátierka z kozieho syra a medvedieho cesnaku

Fašírky z červenej šošovice s medvedím cesnakom: zdravý obed či večera hotová do 30 minút

Geniálne pohostenie pre návštevy: Syrovo-mrkvová roláda s medvedím cesnakom

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 24/03/2020 a zaradený do kategórie: DesiataNátierkyRaňajkyReceptyVeľkonočné   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre