Tieto guľky pripravíš z konzervovaného tuniaka, zo svojej obľúbenej zeleniny a z čerstvých byliniek.
Majú jemnú chuť a jednoducho sa pripravujú, sú šťavnaté a sýte ako typická mäsová guľka. Môžeš ich servírovať aj ako zdravé občerstvenie alebo si ich pridaj do šalátu. 😊
Ako na to:
1
Rúru si predhrejeme na 220 ˚C.
2
Vyprázdnime plechovky tuniaka do veľkého sitka nad drezom a necháme ich odtiecť, kým si pripravíme nasledujúce ingrediencie.
3
Na panvici orestujeme cibuľu na olivovom oleji dozlata.
4
Kým sa cibuľa pečie, vo väčšej miske si zmiešame jogurt, soľ a korenie a premiešame, nakoniec pridáme nakrájanú vňať. Opäť pomiešame. Pridáme tuniaka, vajíčko, cibuľu a múku. Všetko spolu dobre premiešame. Ak by zmes nebola dostatočne hustá, pridáme ešte múku.
5
Plech si vystelieme papierom na pečenie a zo zmesi vytvarujeme menšie guľky. Pečieme 20 – 25 minút.
6
Podávame s obľúbenou prílohou, napríklad so šalátom, zeleninovými kašami, s cestovinami s omáčkou alebo ako občerstvenie s rôznymi dipmi.
Dobrú chuť 😊!
Už 2.5. štartujeme tohtoročnú Výzvu do plaviek, ktorá bude okrem cvičenia plná užitočných rád o stravovaní a výžive.
Pridaj sa k nám a poď si plniť sen o zdravom a spokojnom JA:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz