Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Šťavnaté mexické wrapy s trhaným mäsom a mozzarellou

200 min
6 wrapov
domace wrapy

Potrebujeme: 

  • Na trhané mäso:
  • bravčovú krkovičku v celku (na wrapy použijeme cca 300 g, ale je lepšie upiecť si väčší kus, aby bolo mäso šťavnaté)
  • morskú/himalájsku soľ
  • dijonskú horčicu
  • korenie na marinádu (sladkú mletú papriku, mletú kurkumu, mletú rascu, mletú sušenú cibuľu)
  • Na wrapy:
  • 100 g jarnej cibuľky (bielu časť)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 300 g čerstvých paradajok
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • 400 g bielej fazule v paradajkovej omáčke
  • 200 g sterilizovanej kukurice
  • čerstvý koriander
  • papričky čili
  • 6 celozrnných tortíl
  • 150 g mozzarelly
domace wrapy

Výborné wrapy s paradajkovou plnkou a trhaným mäsom potešia určite nielen ženy, ale aj mužov.

sýte, šťavnaté a hodia sa na obed, večeru, ale pokojne si ich môžeme aj niekde zabaliť a zobrať so sebou 😊.

Ako na to:

1

Najprv si dáme piecť trhané mäso. Bravčovú krkovičku v celku umyjeme, osušíme, osolíme a poriadne potrieme dijonskou horčicou. Potom rukami poriadne vmasírujeme zmes korenia zo všetkých strán.

2

Mäso dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo na noc.

3

Pred pečením mäso vyberieme z chladničky aspoň 1,5 hodiny vopred a pečieme ho na 150 ˚C 3 hodiny.

4

Mäso trochu podlejeme a sem-tam ho môžeme poliať výpekom. Pečieme ho v sklenenej nádobe s uzatvárateľným vrchom po celý čas zatvorené.

5

Po troch hodinách mäso vyberieme, a keď trocha vychladne, vidličkami ho natrháme na kúsky.

6

Na prípravu wrapov si pripravíme náplň. Jarnú cibuľku orestujeme spolu s pretlačeným cesnakom na olivovom oleji.

7

Pridáme na malé kocky nakrájané paradajky a restujeme ich cca 5 minút.

8

Pridáme soľ a čierne mleté korenie.

9

Následne k paradajkám primiešame aj fazuľu s celou omáčkou a kukuricu.

10

Zmes chvíľu varíme a pred koncom primiešame nasekaný koriander.

11

Kto má rád pikantné, môže si do zmesi pridať papričky čili.

12

Natrhané mäso pridáme k paradajkovej zmesi a premiešame.

13

Hotovou plnkou budeme plniť wrapy. Lyžicou si na jednu stranu tortily uložíme plnku, posypeme ju postrúhanou mozzarellou, zohneme spodnú časť tortily a stočíme.

14

Na suchej horúcej panvici môžeme wrap opiecť z oboch strán, aby sa syr trocha rozpustil a wrap bol chrumkavý.

TIP: Podávame so šalátom podľa chuti. Trhané mäso si môžeme dať aj s kúskom chlebíka či nejakou zeleninkou, je výborné.

wrapy
recepty na wrapy

Prajem ti dobrú chuť 😊!

Vieš o tom, že aj kúpou premium členstva u nás získavaš knihu s ďalšími zdravými receptami? Pre našich členov sme pripravili hneď niekoľko benefitov, pridaj sa k nám a naskoč na cestu za svojím cieľom s nami 😊:

z fitka do kuchyne
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.