Výborné wrapy s paradajkovou plnkou a trhaným mäsom potešia určite nielen ženy, ale aj mužov.
Sú sýte, šťavnaté a hodia sa na obed, večeru, ale pokojne si ich môžeme aj niekde zabaliť a zobrať so sebou 😊.
Ako na to:
1
Najprv si dáme piecť trhané mäso. Bravčovú krkovičku v celku umyjeme, osušíme, osolíme a poriadne potrieme dijonskou horčicou. Potom rukami poriadne vmasírujeme zmes korenia zo všetkých strán.
2
Mäso dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo na noc.
3
Pred pečením mäso vyberieme z chladničky aspoň 1,5 hodiny vopred a pečieme ho na 150 ˚C 3 hodiny.
4
Mäso trochu podlejeme a sem-tam ho môžeme poliať výpekom. Pečieme ho v sklenenej nádobe s uzatvárateľným vrchom po celý čas zatvorené.
5
Po troch hodinách mäso vyberieme, a keď trocha vychladne, vidličkami ho natrháme na kúsky.
6
Na prípravu wrapov si pripravíme náplň. Jarnú cibuľku orestujeme spolu s pretlačeným cesnakom na olivovom oleji.
7
Pridáme na malé kocky nakrájané paradajky a restujeme ich cca 5 minút.
8
Pridáme soľ a čierne mleté korenie.
9
Následne k paradajkám primiešame aj fazuľu s celou omáčkou a kukuricu.
10
Zmes chvíľu varíme a pred koncom primiešame nasekaný koriander.
11
Kto má rád pikantné, môže si do zmesi pridať papričky čili.
12
Natrhané mäso pridáme k paradajkovej zmesi a premiešame.
13
Hotovou plnkou budeme plniť wrapy. Lyžicou si na jednu stranu tortily uložíme plnku, posypeme ju postrúhanou mozzarellou, zohneme spodnú časť tortily a stočíme.
14
Na suchej horúcej panvici môžeme wrap opiecť z oboch strán, aby sa syr trocha rozpustil a wrap bol chrumkavý.
TIP: Podávame so šalátom podľa chuti. Trhané mäso si môžeme dať aj s kúskom chlebíka či nejakou zeleninkou, je výborné.
Prajem ti dobrú chuť 😊!
Vieš o tom, že aj kúpou premium členstva u nás získavaš knihu s ďalšími zdravými receptami? Pre našich členov sme pripravili hneď niekoľko benefitov, pridaj sa k nám a naskoč na cestu za svojím cieľom s nami 😊:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov