Praženica, volské oko, omeleta. To sú overené klasiky vajíčkových raňajok. No ak si chceš ráno spestriť niečím novým, ale rada by si ostala pri téme vajíčko, skús tento recept na nadýchané vajíčko. ;-)
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 170°C.
2
Vajíčko rozdelíme na bielko a žĺtok.
3
Bielko vyšľaháme do tuhého snehu spolu so štipkou soli.
4
Do stredu plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, urobíme zo snehu hniezdo a v strede tohto hniezda urobíme lyžicou jamku/priehlbinu.
5
Takto pripravené bielko vložíme do rúry na 5 minút.
6
Potom plech vytiahneme, pridáme do priehlbiny opatrne žĺtko a pečieme spolu ďalších 5 minút.
7
Po upečení môžeme vajíčko posypať strúhaným parmezánom.
8
Podávame s kopou zeleninky.
Dobrú chuť! :-)
Fantastické recepty na vajíčka na raňajky a množstvo ďalších inšpirácií nájsť aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????