Nevieš si ráno predstaviť bez raňajok? Robíš dobre. Univerzálny recept na raňajky neexistuje. Niekto má rád raňajkové kaše, iný smoothie, ďalší zas lievance, sladké chlebíky či raňajky na slano. akými sú napr. praženica či iné vajíčkové kombinácie. Ja som skúsila spojiť sladko slanú chuť do jedného receptu. Vylepšila som klasickú vajíčkovú praženicu o sladko-slanú exotickú chuť. Ak máš túto kombináciu rada, tento recept si určite zamiluješ. Ja si napríklad už inú praženicu ani nerobím. :-)
Ako na to?
1
Cibuľku nakrájame na malé kúsky a opražíme na masle do zlata.
2
K opraženej cibuľke pridáme kari a lyžičku medu.
3
Premiešame, pridáme rozšľahané vajíčka, soľ a miešame na miernom ohni, kým z toho nemáme tuhšiu zmes.
4
Servírujeme s obľúbeným pečivom a zeleninou.
TIP č.1: Odporúčam uprednostniť maslo pred olejom, dodáva vajíčkam tú správnu chuť. Kari môžeme nahradiť napríklad sladkou alebo štipľavou červenou paprikou, prípadne menej výraznou kurkumou.
TIP č.2: Ak namiesto kari použijeme kurkumu, môžeme jedlo podávať aj deťom od 1,5 roka.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
473 kcal
1989 kJ
T:
37 g
B:
14 g
S:
22 g
V:
0.5 g
Prajem Ti dobrú chuť a príjemný štart do nového dňa! :-)
Kopec fantastických raňajkových inpširácií nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II, do ktorého svojimi receptami prispela aj redaktorka Tonka:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz