Máš rada cestoviny? Je jednoduché kúpiť si ich, ale urobiť si domáce, to už je iná káva. Ja som sa odhodlala urobiť ravioli. Hoci je to prácne, výsledok stál za to.
Veľké plus je aj to, že som použila celozrnnú špaldovú múku. Chuťovo výborné a už u nás bolo: „Mamí, kedy urobíš opäť domáce ravioli?“
Ako na to?
1
Z múky, vajíčka, olivového oleja a vody vypracujeme cesto.
2
Necháme odležať cca 30 minút.
3
Brokolicu rozdelíme na ružičky a uvaríme vo vriacej vode.
4
Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme.
5
Keď je cesnak orestovaný, pridáme uvarenú brokolicu, premiešame a necháme vychladnúť.
6
Cesnak s brokolicou vložíme do mixéra a vymixujeme na hladkú hmotu.
7
Pridáme nastrúhaný syr a všetko spolu dobre zamiešame. Ochutíme soľou, avšak opatrne, syr je dosť slaný.
8
Odležané cesto rozdelíme na 4 menšie časti, ktoré rozvaľkáme na tenké pásy.
9
Jeden pás potrieme rozšľahaným vajíčkom. Lyžičkou urobíme kôpky z plnky, cca 5 cm od seba, a prikryjeme druhým rozvaľkaným pásom.
10
Vytlačíme vzduch, popritláčame cesto okolo plnky a radielkom alebo nožom vykrojíme štvorce.
11
Tento istý postup opakujeme aj pri zvyšnom ceste.
12
Keď máme ravioli hotové, do veľkého hrnca dáme vodu a privedieme do varu.
13
Keď voda zovrie, osolíme ju a vložíme ravioli. Varíme cca 10 minút.
14
Zatiaľ si pripravíme omáčku.
15
V panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájané cherry paradajky a chvíľu dusíme. Posypeme rozmarínom a dochutíme soľou.
16
Varíme, kým sa paradajky trošku nezredukujú.
17
Keď sú ravioli uvarené, servírujeme ich na tanier, prelejeme paradajkovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom.
Tip: Ravioli si môžeme pripraviť aj dva dni vopred – v chladničke vydržia, kým si ich neuvaríme.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
599 kcal
2516 kJ
T:
34 g
B:
24 g
S:
54 g
V:
13 g
Dobrú chuť :-)!
Mnoho zaujímavých receptov na zdravé jedlé nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.