Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 300 g špaldových cestovín penne (príp. iný tip)
- cca 4 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g čerstvých fazuľových strukov
- 1 mrkvu
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- sušený estragón
- 150 g kapustových klíčkov (príp. akýchkoľvek iných)
Ako budeme postupovať?
2. Vo väčšej panvici si rozohrejeme olej a opražíme si na kúsky nakrájaný cesnak do zlatista.
3. Pridáme nakrájané fazuľové struky, ktoré si predtým opláchneme pod vodou (ak je potreba, odkrojíme z nich konce) a mrkvu nastrúhanú nahrubo (prípadne nakrájanú na cca 1 cm pásiky).
4. Osolíme, okoreníme a pridáme aspoň lyžičku estragónu.
5. Po 5 minútach pridáme aj klíčky, premiešame, panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku podusiť kým nám struky nezmäknú.
6. Na koniec už len vmiešame uvarené cestoviny do zmesi a máme hotovo.
TIP č.1: Pre viac bielkovín, odporúčame do receptu pridať tofu.
TIP č.2: Kapustové klíčky môžeš nahradiť napríklad mungo klíčkami, ktoré dodajú veľmi špecifickú chuť.
Ďalšie skvelé recepty (nielen) bez mäsa nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Pre ďalšie cestovinové jedlá pozri aj sem:
Lasagne aj pre vegetariánov: s bielou špargľou a lososom
Tagliatelle so špargľou
Špagety s krevetami
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov