Quinoa je skvelá nielen na slano, ale aj na sladko. Takáto teplá kaša na raňajky ťa zasýti a dodá telu potrebné živiny. Je v nej pridaný aj tvaroh a arašidové maslo, aby bola jemnejšia a chutnejšia. Ozdobiť si ju môžeš ľubovoľným ovocím, semiačkami či orechmi.
Ako na to?
1
Quinou poriadne prepláchneme pod horúcou vodou, aby stratila horkú chuť. Potom ju dáme do hrnca a zalejeme mliekom. Nemusíme hneď dať všetko, ale postupne ho dolievame.
2
Varíme ju cca 15 – 20 minút do zmäknutia. Pokojne sa môže jemne rozvariť, aby nemala tvrdé guľôčky. Odstavíme ju a pri-miešame do nej arašidové maslo a tvaroh.
3
Kašu dosladíme medom a ozdobíme podľa chuti napríklad čučoriedkami, semiačkami chia a orechmi.
Tip: Do hotovej kaše si môžeš pridať aj kúsky kvalitnej horkej čokolády 😉.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez príloh):
479 kcal
2012 kJ
T:
16 g
B:
27 g
S:
53 g
V:
5 g
Nech ti chutí 😊.
Ďalšie inšpirácie nielen na sladké recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách. Všetky nájdeš v našom e-shope.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov