Čas prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na cca 10 porcií?
- 3 vajíčka
- 100 g trstinového cukru
- 100 ml kvalitného rastlinného oleja v bio kvalite, napr. slnečnicového
- ½ balíčka kypriaceho prášku bez fosfátov (cca 6 g)
- 50 g pohánkovej múky
- 100 g pomletých vlašských orechov*
- 50 g kvalitnej horkej čokolády, aspoň 70 %
- trochu masla na potretie formy
- 50 g pekanových alebo vlašských orechov na posypanie
* Nezabudni, že orechy pri tepelnej úprave oxidujú, preto je dobré dať si takýto koláčik len príležitostne. A dbaj aj na kvalitu orechov.
Ako budeme postupovať?
2. Vareškou primiešame kypriaci prášok, pohánkovú múku a orechy a všetko premiešame. Ak by sa nám zdalo cesto husté, môžeme pridať troška vody na zjemnenie.
3. Čokoládu nakrájame na kocky a primiešame do cesta.
4. Okrúhlu formu s priemerom 26 cm potrieme maslom a nalejeme cesto, ktoré posypeme posekanými orechmi.
5. Koláčik pečieme približne 35 minút pri teplote 175 ˚C.
Tip: Ak nechceme, aby sa nám čokoláda úplne roztopila, môžeme ju predtým dať aspoň na pol hodinky do mrazničky (už nakrájanú).
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 298 kJ 309 kcal | 24 g | 18 g | 5 g | 2 g |
Ak sa zaujímaš o to, aké jedlá jedia celý deň fitnes trénerky a inštruktorky, pozri si aj naše aktualizované vydanie knihy Z fitka do kuchyne 2, kde nájdeš kopec inšpirácií (aj sladkých) na jedlá na raňajky, obedy aj večere:
Aj tieto rýchle koláče stoja za prezretie, mohli by ťa zaujať:
Hľadáš recept na rýchly koláč na nedeľu? Orechová bábovka aj pre deti od 2 rokov
Rýchly koláč z čokolády aj pre neohlásené návštevy, navyše úplne bez lepku!
Zdravý rýchly koláč s banánmi a makom, 30 minút a HOTOVO!
Rýchly nepečený dezert z kyslej smotany pre všetky zaneprázdnené žienky
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov