Jeseň je za dverami a s ňou tiež sezóna jabĺk a hrušiek! Tak si nejaké choď nájsť a priprav si medový hruškový zákusok. Sľubujem, že ťa nesklame. Tento koláč obsahuje jemné kúsky skaramelizovaných medových hrušiek zasadených do ľahkého celozrnného cesta ochuteného škoricou. Ak máš rada hrušky, tento recept sa určite stane stálicou v tvojom receptári.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Formu (priemer 20 cm/menší pekáč) vymastíme maslom, posypeme múkou a na spodok dáme papier na pečenie.
2
Na panvici si orestujeme na hrubšie plátky nakrájané hrušky, med, pomarančovú šťavu, ochutíme ½ lyžičkou škorice. Restujeme na miernom ohni 8 – 10 minút.
3
Medzitým si urobíme cesto. V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo a cukor do svetlej a nadýchanej hmoty. Pridáme vajíčka jedno po druhom, pričom po každom dobre zašľaháme.
4
V druhej samostatnej miske zmiešame múku, zázvor, prášok do pečiva a zvyšnú škoricu.
5
Múčnu zmes pridáme do maslovej zmesi po kúskoch. Nakoniec pridáme jogurt a všetko ešte spolu vyšľaháme. Cesto budeme mať husté.
6
Dáme ho na plech, naň navrstvíme medové hrušky a pečieme 40 – 50 minút alebo kým nie je cesto upečené a pekne chrumkavé. Môžeme podávať s jogurtom.
Príjemné maškrtenie 😊!
Výborné tipy na recepty ťa čaká aj v našej nadchádzajúcej výzve Reštart po lete, kde po prihlásení dostanete receptár so 40 receptami. Preto neváhaj a prihlás sa ešte dnes! Začíname 5.9.:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz