Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 4 lyžice olivového oleja
- 500 g kvalitných kuracích pŕs
- morskú/himalájsku soľ
- grilovacie korenie podľa chuti
- 4 väčšie hrušky
- 150 ml suchého bieleho vína
- 2 lyžičky trstinového cukru
- 1 lyžicu kvalitného masla
- čerstvý rozmarín
Ako budeme postupovať?
2. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na tenké plátky, osolíme a okoreníme ich z každej strany
3. Pridáme ich na panvicu, kde už máme horúci olej a opečieme z jednej strany 4 minúty.
4. Zatiaľ si nakrájame hrušky na plátky.
5. Otočíme prsia na druhú stranu a na panvicu pridáme aj nakrájané hrušky.
6. Pridáme biele víno a necháme odpariť alkohol, to je cca ďalšie 4 minúty.
7. Do zmesi pridáme trstinový cukor, vtedy sa nám vytvorí čosi ako sirup.
8. Na koniec už len pridáme maslo a necháme omáčku troška zhustnúť (2-3 minúty).
9. Ozdobíme troškou rozmarínu a podávame s uvareným kuskusom.
TIP: Namiesto hrušiek môžeme použiť aj jablká, prípadne použiť kombináciu oboch. Na spestrenie môžme pridať aj hrozienka alebo sušené brusnice.
Množstvo skvelých receptov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Kuracinku si môžeš pripraviť aj takto:
Kuracie prsia na koreňovej zelenine s hrachovou kašou
Kurací šalát s pečenou tekvicou hokkaido
Kuracie na mede s ryžou natural
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov