Máš chuť na sladké? Vyskúšaj tieto zapekané marhule plnené tvarohom

Tiež máš niekedy obrovskú chuť na sladké? Pri tomto recepte sa nemusíš báť, že priberieš. Kyslastá chuť marhúľ ťa osvieži a tvaroh dodá telu bielkoviny. Tak smelo do prípravy receptu ;-).

Čas prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 16 ks?

  • 500 g marhúľ
  • 250 g tvarohu
  • 1 vajíčko
  • 50 g hrozienok
  • 2 ks bio vanilkového cukru
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 60 g kvalitného masla
  • trstinový cukor

Ako budeme postupovať?

1. Marhule umyjeme a rozdelíme na dve polovice.

2. Polovice ukladáme do zapekacej misy na papier na pečenie.

3. Ak sa zdá, že marhule majú malé otvory po kôstke, môžeme ich zväčšiť lyžičkou. Túto časť nevyhadzujeme, ale spracujeme ju tiež.

4. V miske zmiešame tvaroh, vajíčko, hrozienka a vanilkový cukor.

5. Takto pripravenou zmesou naplníme marhule.

6. Posypeme ich škoricou a polejeme roztopeným maslom.

7. Ak máme časti marhúľ po vydlabávaní, pridáme ich do misky k plneným a posypeme trstinovým cukrom.

8. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme cca 25 minút.

 

Tip: Podobne si môžeme naplniť akékoľvek ovocie. Napríklad jablká, hrušky alebo broskyne.

 

Výživové hodnoty na 1 ks (údaje sú priemerné):

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
336 kJ

80 kcal

4 g 7 g 4 g 0,8 g

recepty z marhul

 

recepty s marhulami

Príjemné maškrtenie :-)!

 

Skvelé recepty na zdravé sladkosti nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne 3:

fit dezerty

 

A čo ďalšie si môžeš pripraviť s marhuľami?

Čo na raňajky? Vynikajúca quinoa kaša s marhuľami

Bezlepkové zemiakové šúľance s marhuľami, ktoré chutia ako od babičky

Najlepšie francúzske palacinky s marhuľovo-tvarohovou plnkou

Šalát Caprese s marhuľami. Tá chuť ťa príjemne prekvapí!

Recept na jednoduchý tvarohový cheesecake s marhuľami

Špaldová žemľovka s tvarohom a marhuľami – známa klasika v zdravšom šate

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 25/06/2020 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataFitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre