Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Fantastické cestoviny pappardelle s tekvicou hokkaido, na ktoré stačí IBA 25 minút

Prines jeseň na tanier. Toto jedlo ti pripomenie možno práve dovolenku v Taliansku. Je farebné, hrejivé a sýte. Priprav si jesenné cestoviny pappardelle s tekvicou. Obed či večera hotová už do 25 minút. ;-)

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?


  • morskú/himalájsku soľ

  • 1 lyžicu olivového oleja

  • 1 lyžičku kvalitného masla

  • 1 menšiu cibuľu

  • 1 menšiu cuketu

  • ½ tekvice hokkaido

  • 400 g cestovín pappardelle z tvrdej pšenice

  • 8 cherry paradajok

  • 2 lyžice paradajkového pretlaku (v BIO kvalite)

  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)

  • 1 lyžičku sušeného tymianu

  • hrsť parmezánu


Ako budeme postupovať?

1. Do hrnca dáme variť vodu so soľou.
2. Na panvicu dáme olej a maslo. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a jemne orestujeme.
3. Cuketu a tekvicu nakrájame na menšie kocky a pridáme k orestovanej cibuli. Opekáme domäkka asi 7-8 minút.
4. Voda v hrnci medzitým začne vrieť, vložíme do nej cestoviny a uvaríme na al dente.
5. K zelenine pridáme paradajky prekrojené na polovice a paradajkový pretlak. Naberačkou na polievku naberieme vodu z cestovín a jednu naberačku pridáme k zelenine.
6. Osolíme, okoreníme a medzi prstami pomrvíme tymian, aby sa rozvoňal a pridáme do omáčky.
7. Uvarené cestoviny scedíme a pridáme k omáčke. Poriadne premiešame a môžeme servírovať.
8. Na hotové cestoviny pridáme parmezán a môžeme jesť.
Hokkaido recepty
 
Cestoviny s cuketou
 
Cestoviny pappardelle
Prajem dobrú chuť! :-)
 
Vieš, že kapitolu cestoviny sme pridali aj do knihy Z fitka do kuchyne špeciál III? Blížia sa Vianoce, čo takto urobiť radosť týmto darčekom sebe či niekomu blízkemu?
z fitka do kuchyne special
 
Skús aj tieto recepty:
Celozrnné cestoviny s lososom, kaparami, olivami a sušenými paradajkami
Šošovicová boloňská omáčka na špagety: výborná aj pre vegetariánov
Šampiňónovo-tekvicové kari: výborná omáčka k cestovinám
Fotka autora
Veronika Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.