Fantastické cestoviny pappardelle s tekvicou hokkaido, na ktoré stačí IBA 25 minút

Prines jeseň na tanier. Toto jedlo ti pripomenie možno práve dovolenku v Taliansku. Je farebné, hrejivé a sýte. Priprav si jesenné cestoviny pappardelle s tekvicou. Obed či večera hotová už do 25 minút. ;-)

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 lyžičku kvalitného masla
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 menšiu cuketu
  • ½ tekvice hokkaido
  • 400 g cestovín pappardelle z tvrdej pšenice
  • 8 cherry paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku (v BIO kvalite)
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 1 lyžičku sušeného tymianu
  • hrsť parmezánu

Ako budeme postupovať?

1. Do hrnca dáme variť vodu so soľou.

2. Na panvicu dáme olej a maslo. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a jemne orestujeme.

3. Cuketu a tekvicu nakrájame na menšie kocky a pridáme k orestovanej cibuli. Opekáme domäkka asi 7-8 minút.

4. Voda v hrnci medzitým začne vrieť, vložíme do nej cestoviny a uvaríme na al dente.

5. K zelenine pridáme paradajky prekrojené na polovice a paradajkový pretlak. Naberačkou na polievku naberieme vodu z cestovín a jednu naberačku pridáme k zelenine.

6. Osolíme, okoreníme a medzi prstami pomrvíme tymian, aby sa rozvoňal a pridáme do omáčky.

7. Uvarené cestoviny scedíme a pridáme k omáčke. Poriadne premiešame a môžeme servírovať.

8. Na hotové cestoviny pridáme parmezán a môžeme jesť.

Hokkaido recepty

 

Cestoviny s cuketou

 

Cestoviny pappardelle

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Vieš, že kapitolu cestoviny sme pridali aj do knihy Z fitka do kuchyne špeciál III? Blížia sa Vianoce, čo takto urobiť radosť týmto darčekom sebe či niekomu blízkemu?

z fitka do kuchyne special

 

Skús aj tieto recepty:

Celozrnné cestoviny s lososom, kaparami, olivami a sušenými paradajkami

Šošovicová boloňská omáčka na špagety: výborná aj pre vegetariánov

Šampiňónovo-tekvicové kari: výborná omáčka k cestovinám

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 29/11/2019 a zaradený do kategórie: CestovinyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 rokaVegetariánske   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre